Koningshuis,  Wijknieuws

Prinses Laurentien start de 10e Nationale Voorleesdagen

Prinses Laurentien ontvangt bloemen

 
Prinses Laurentien las vanmorgen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt op de Brede Buurtschool De Krullevaar. Het Voorleesontbijt is de start van De Nationale Voorleesdagen die dit jaar voor de 10e keer worden georganiseerd.
Toen de prinses was gearriveerd, werd zij welkom geheten door E. van Nispen tot Sevenaer, Directeur Stichting Collectieve Proganda van het Nederlandse Boek en de heer D. van Waas, directeur basisschool De Krullevaar.
Van twee leerlingen van De Krullevaar kreeg zij een bos bloemen aangeboden.


 

Een kus van de prinses

Natuurlijk kregen beide leerlingen een kus van prinses Laurentien.

 

prinses leest voor

 

In de speelzaal las zij voor uit het boek “Nog 100 nachtjes slapen” van Milja Praagman.
De kinderen (van Kindercentrum DAK) luisterden onverstoorbaar mee, ondanks het geklik van de vele camera’s.
Soms liepen ze naar voren om mee te kijken in het prentenboek en dingen aan te wijzen.
Het was goed te merken dat de prinses zelf moeder is; zij deed zo leuk mee!

 

Prinses Laurentien vertrekt weer

 

Toen het boek uit was, sprak zij na met de kinderen, waarna zij weer vertrok.
 

Prinses leest voor

 
Het Prentenboek van het Jaar 2013 Nog 100 nachtjes slapen van auteur en illustrator Milja Praagman staat centraal tijdens De Voorleesdagen. De Prinses leest het prentenboek voor aan kleuters van de Brede Buurtschool de Krullevaar, onderdeel van een multicultureel integraal kindercentrum in de Haagse krachtwijk Escamp. In dit centrum zijn naast een basisschool, een peuterspeelzaal, voor- en naschoolse opvang en andere wijkgerelateerde groepen gevestigd.

De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van de Stichting Lezen en georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), vinden plaats van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari 2013. Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Stichting Lezen & Schrijven, Stichting CPNB, Stichting Lezen, en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken hebben 2013 uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Aanleiding zijn de jubilea van verschillende (voor)leesinitiatieven in 2013. Naast de 10e editie van het Nationale Voorleesontbijt, bestaat Stichting Lezen 25 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar en BoekStart 5 jaar. Gedurende het jaar vinden verschillende activiteiten plaats zoals workshops, lezingen en voorleessessies voor alle leeftijden. Doel van de organisaties is te laten zien en ervaren dat voorlezen een vanzelfsprekend onderdeel van ieders leven hoort te zijn.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.