Natuur/milieu

Prachtige planten en dieren op braakliggende grond

 

De mooiste bloemen en insecten zijn vaak daar waar grond braak ligt.

Als ik ergens een stuk grond zie, waar gebouwd zal gaan worden, dan neem ik er zeker een kijkje.

 

 

Prachtig die klaprozen, papavers en ander onkruid.

De mooiste zweefvliegen, bijen, hommels en -vanzelfsprekend- lieveheersbeestjes tref je er aan.

 

 

Neem nu deze libelle; is hij niet mooi?

 

 

Ik wist niet wat ik zag, toen ik dit tweestippelig lieveheersbeestje aantrof!

De laatste jaren tref ik hem nauwelijks meer aan; sinds het veelkleurig aziatisch lieveheersbeestje in gigantische aantallen in Den Haag voorkomt, zie ik deze bijna nooit meer.

Natuurlijk moest deze op de kiek.

 

 

Ook het ruigtelieveheersbeestje (naast veel zevenstippelige- en veelkleurig aziatisch lieveheersbeestjes) zag ik daar; eigenlijk had ik niet verwacht deze er aan te treffen nadat vorig jaar het hele gebied was omgeploegd.

Fijn te weten dat een aantal zich toch hebben gehandhaafd.

Ik hoop dat na de volgende fase van de nieuwbouw deze soort een ander plekje zal vinden. De naam is niet voor niets ruigtelieveheersbeestje; ze houden van droge ruige gebieden. Veel is dat niet in Den Haag. En ook de “bouwputten” verdwijnen in mijn wijk steeds meer.

 

 

Nog even een papaver….

Please follow and like us:

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.