Muziek

Playlab in Paard van Troje

Playlab

Een heel bijzondere avond.

In het Paard van Troje traden gisteravond Robert Jan Stips (Nits en Supersister), Selwin Slop (Incense, The Polar Exploration Ship), Martijn Schaepman (Sez Who), Lesley Strik (Can-of-Be, Grechko’s Doll) en Pim (Buddy Poor & the Richmen) op in een eenmalige combinatie.

Het was de derde “Playlab” wat inhoudt, dat muzikanten elkaar ’s middags voor het eerst ontmoeten en ’s avonds een concert geven.

Ik quote een stukje uit de berichtgeving van Het Paard:

Ditmaal is Robert Jan Stips (Nits – Golden Earring – Supersister) gevraagd de rode draad en spelregels van deze sessie neer te zetten. Bij navraag of hij daar al iets over kon zeggen werden de volgende tips van de sluier opgelicht:

Stips“ Onze Playlab versie heet ‘ De Dag Van Daag ‘ en is gebaseerd op actuele gebeurtenissen van die bewuste donderdag waarop de sessie plaats vindt.
Krantenartikelen van de middagedities van 15 februari gebruiken we als teksten en verder spelen we diverse covers die iets met het gegeven ‘dag’ te maken hebben – die songs gaan we ’s middags bij wijze van kennismaking met elkaar voorbereiden, met de ‘losse krantennummers’ nemen we meer risico: die gaan ‘s avonds ter plekke op het podium geboren worden – écht spannend, dus…”

Mijn man en ik hebben genoten.

Drie nummers hebben bij mij een grote indruk achtergelaten; dat waren twee krantenartikelen. Een van de in Kathmandu opgepakte kindermisbruiker.

Het tweede nieuwsbericht was niet echt nieuws, maar reclame voor Toyota; komisch en knap zoals dat werd “voorgedragen”.

Het derde nummer wat veel indruk op me achterliet was “A perfect day” een van mijn lievelingssongs. De uitvoering vond ik prachtig.

Van mij had de avond veel langer mogen duren!

Meer foto’s kan je hier vinden.

UPDATE: Het filmpje bracht allerlei problemen, in het bekijken en de lay-out van de web-log; je kan het nu op deze link alsnog zien!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.