Natuur/milieu

Permanente A12-blokkade bij Tweede Kamer

Permanente A12-blokkade
Een actietraining! Permanente A12-blokkade

Extinction Rebellion (XR) verwacht meer dan 10.000 demonstranten op eerste dag permanente A12-blokkade
Morgen, 9 september, om 12:00 uur blokkeert Extinction Rebellion de A12 tussen het ministerie van EZK en het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer, net zolang tot de regering aan haar eis voldoet: een directe stop op alle fossiele subsidies. Bij de start van deze permanente A12-blokkade worden meer dan 10.000 mensen verwacht, waarvan velen bereid zijn te blijven zitten zolang dat nodig is. Mochten zij verwijderd worden door de politie, dan komen zij de volgende dag terug en iedere dag erna, steeds om 12:00 uur. 

Zo schrijft XR in een persbericht.

Permanente A12-blokkade
Oproep om de supportdemo te steunen.

Supportdemo
De supportdemo op 9 en 10 september wordt georganiseerd door o.a. Greenpeace, Milieudefensie, Fossielvrij NL en Urgenda. Duizenden mensen komen de A12-blokkade aanmoedigen. Zij steunen de eis van Extinction Rebellion: Stop fossiele subsidies. De supportdemo heeft een eigen programma met publieke figuren en cultuurdragers als Tim Hofman, Clarice Gargard, Aisha Dutrieux en Jeroen Siebelink, muzikanten als Hang Youth, Merol, Sophie Straat en LAKSHMI en topwetenschappers als Joyeeta Gupta en Kees Klomp. 

De supportdemo was in eerste instantie gepland op het Malieveld. Echter, omdat daar de tenten van de TongTong Fair staan, keurde burgemeester Van Zanen dat af. Zijn voorstel dat in eerste instantie werd afgekeurd was de Laan van Reagan en Gorbatsjov.
Uiteindelijk ging XR daarmee akkoord.

Voor de permanente A12-blokkade waren in de stad veel pamfletten geplakt.
Twee peperbussen waren door XR volledig volgeplakt met oproepen hun te steunen met de supportdemo en een oproep mee te doen met een zogenaamde “actietraining” op zaterdag 9 september om 12.00 uur.
De peperbussen zijn bestemd voor bedrijven die een product onder de aandacht te brengen. Niet om zo maar van alles op te plakken.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.