Muziek

Parkpop 2012Na zo veel mooie en zonnige edities van Parkpop, viel het weer dit jaar tegen.
De dag begon heel, heel slecht. Regen, een stevige wind en een temperatuur die niet echt zomers te noemen was. Jammer! Want eigenlijk was het de enige echt slechte dag van de afgelopen periode.
Toen Parkpop begon, was het dan ook erg stil. Regenjassen waren geen overbodige luxe.
Maar de sfeer? Als altijd; geweldig.
Splendid trapte Parkpop af.
Al was er niet zoveel publiek, het enthousiasme was er niet minder om. Zeker toen hij zich stukje bij beetje ontdeed van zijn bovenkleding; het leverde gejuich op.
Ook geen wonder; alsof de weergoden luisterden naar de muziek; het klaarde op. De rest van de dag was het bewolkt en zelfs de zon liet zich af en toe zien, zeker aan het eind, toen de hemel zelfs even strak blauw werd. Slechts één keer viel die dag even een spatje regen.
Veel optredens waren te zien op twee grote podia.
Zo ook Blaudzun; niet echt mijn favoriet, maar het werd langzaamaan een stuk drukker.
Ook op het veld werd het lastiger te lopen; je moest je nu een weg banen. Uiteindelijk hebben maar liefst 150.000 mensen het festival bezocht. Normaal is dat tussen de 200- en 250.000 mensen, maar voor dit weer niet slecht!
Natuurlijk was er ook een en ander te beleven, zoals over een zeepbaan schuiven. Niet iedereen hield het daarbij droog (voor zover je dat was).
Adam Ant vond ik heerlijk te zien en te beluisteren.
Als je keek naar het veld was de overkant niet meer te zien; zo druk was het inmiddels geworden. En ja, als je naar de foto’s kijkt hielp zelfs de zon mee!
Na Adam Ant trad Amy Macdonald op. Mijn tweeling vond haar erg veranderd. Ik heb genoten van de muziek; inderdaad, anders dan wat je op de radio hoort, maar een prachtige stem en zij wist het publiek te onderhouden. Ze probeerde nog wat in het Nederlands te zeggen, maar dat heb ik niet kunnen verstaan.
Een paar mensen gingen tijdens haar optreden crowdsurfen (eigenlijk was ik wel verbaasd; dit had ik eerder bij Adam Ant verwacht). Maar ook werd geroepen, of zelfs via papiertjes gevraagd om bepaalde nummers.
Al met al, ik vond het ondanks het tegenvallende weer weer een goed georganiseerd en zeer geslaagde editie.

Meer foto’s van de optredens (ook andere) en natuurlijk sfeerfoto’s klik hier. Vanzelfsprekend kan je contact met me opnemen voor een betere versie voor privé gebruik.
Ook bij Richard Mulder kan je veel foto’s terugvinden.Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.