Muziek,  Stadsnieuws

Parkpop 2009; een geweldig succes!

Zo’n 275.000 mensen bezochten gisteren Parkpop; 25.000 meer dan vorig jaar, en dat was ook wel te merken! (eigenlijk onvoorstelbaar, een hele stad op een veld….)

Een enorme drukte, maar net als altijd gezellig en puur vermaak voor jong en oud.

Veel optredens in diverse stijlen; gewoon genieten.

Eigenlijk kwam ik voor The Pretenders, maar eerlijk gezegd heb ik van elk optreden genoten.

Voornamelijk een lang beeldverslag; woorden zijn bijna overbodig.

Met Parkpop werd The Hague Festivals afgesloten.

Buiten diverse optredens kon iedereen ook van alles doen, zoals hierboven een cursus voor jongeren om graffity te spuiten, ondernemen, en bekijken.

Ook een bus van de Kindertelefoon was aanwezig.

Aan het begin van de dag begon het publiek al toe te stromen; rons een uur of twee was het veld al enorm gevuld; om een uur of drie was er bijna geen doorkomen meer aan.

Bungy Jumpen voor de echte waaghalzen; alleen het zicht maakte mij al misselijk; wat hoog!!!

Voor kinderen; vechten met een soort “maanpak” aan dat met lucht werd opgeblazen.

Het weer, dat er ‘s morgens zo dreigend uitzag klaarde op en de zon scheen uitbundig.

Even uitbundig als deze editie van Parkpop was.

Een team van Cocal Cola smeerde mensen met een hoge factor bescherming in; een leuk gezicht al die mensen die zich lieten inmasseren. Ook werden er op de huid een soort tatouages opgeplakt.

Natuurlijk was er ook enorm veel muziek.

Zoals hier Boris; die ik toch “gegroeid” vond,

Triggerfinger; geweldige rock!

Milow; heb genoten van hun muziek,

maar voor mij het hoogtepunt, ondanks dat ik oorspronkelijk voor The Pretenders kwam was  Shantel & Bucovina Club Orkestar. Geen foto in de blog maar een filmpje; het publiek ging enorm uit hun dak; zo zweepte de band iedereen op. Disco Boy vond ik nog niet eens het beste nummer.

Crowd Surfen was verboden, maar een jongen kon het niet laten; hij liet zich “heerlijk” over de hoofden heen “varen”. Bij dit optreden heb ik echt heel lang gestaan.

Er was een heel groot nadeel van al die goede muziek en het vele bier wat gedronken werd.

De toiletten; lange wachtrijen die al bij lange dranghekken begonnen. Een boel mannen losten dit heel simpel op; lachend keken ze even op toen ik riep:

Natuurlijk was ook The Pretenders erg goed; ook al was het deels pure nostalgie.

Chrissie Hynde reageerde in het begin erg geirriteerd; er was een technisch mankement met het geluid, maar ondanks dat haar zender werd verwisseld bleef zij koel doorzingen (zelfs met onderdelen in haar mond!) en trok zich verder van alle fouten nauwelijks iets aan. Op boze blikken en tekenen naar de technici na dan…

Hieronder nog een filmpje van een van mijn favoriete nummers van hun “Brass In Pocket”; erg bibberig, want ik moest heel hoog reiken om beelden te maken.

Guus Meeuwis sloot het feest af, al ben ik daar maar heel even geweest. had het eigenlijk wel gezien;

en zo te zien was ik niet de enige die er zo over dacht.

Drommen mensen gingen tegelijk naar de uitgang, een immense rommel achterlatend waar de meeuwen niet ongelukkig mee waren!

Voor meer foto’s (deze zijn sterk verkleind en slechte kwaliteit)  klik hier. WIlt u een foto hebben voor prive gebruik, kunt u mij altijd mailen.

Ook Richard Mulder heeft weer foto’s gemaakt; klik hier.

Please follow and like us:

12 reacties

 • Ferry

  Geen sterke line-up dit jaar op parkpop , maar zo te zien de sfeer inpressie voor veel mensen weer een gezellûg dagje uit.

 • Leidse Glibber

  Heerlijk verslag Geertje, helaas heb ik dit jaar (voor het erst) moeten overslaan had een verjaardag waar ik niet onderuit kon.
  Had ook de Pretenders graag willen zien.

 • interniek

  Het ziet er weer prima uit Gera. Ik was ook verhinderd door de verjaardag van mijn dochter die 30 werd. Maar ik heb zo een goeie indruk van wat ik gemist heb (ook voor het eerst).

 • Barry

  Ja prima suc6 hoor. Moest alleen met een groepje ‘s avonds buiten gaan staan om de stomdronken/stoned mensen weg te trappen. Ze vinden het altijd nodig om in de tuin te gaan pissen
  en schijten of aan je auto te zitten. Oh ja wil de gemeente ook even de troep opruimen die ze achter hebben gelaten in mijn/onze buurt, bedankt alvast.

  En volgend jaar zet ik een paar valse honden bij de sloot, ze vonden het ook erg leuk om de ganzen met jongen te vervelen en blikjes naar ze toe te gooien. Nee heel gezellig dat parkpop (als je er niet in de buurt bij woont.) Volgend jaar dan maar is op het maliveld doen?

 • Monique

  Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn, ik had heel graag The Pretenders gezien. Onze zoon en zijn vrienden waren er wel bij en we hebben uiteraard al verslag gekregen. Nu deze foto’s erbij en het geheel is compleet. Gaaf filmpje ook.

 • Renesmurf

  Het is jammer dat het op een zondag is, anders was ik graag even langsgekomen om lekker mee te genieten.
  Het weer was heerlijk, de muziek was goed, en de sfeer tip top in orde, zo te zien!

 • René

  Ik kwam ook eigenlijk speciaal voor de Pretenders, een band welke ik zo’n 25 jaar geleden voor het laatst live heb gezien. Ik was bang voor vergane glorie, maar dat viel 100% mee: deze band zette een prima set neer en klinkt eigenlijk als vanouds! Voor de rest een prachtig festival, want alle acts die ik heb gezien (Skatalines, Ed Kowalsczyk, Dana Fuchs) waren het aanhoren meer dan waard. Het weer en de sfeer waren geweldig!

 • Paul

  Was weer ouderwets gezellig. (al kan ik me niet alles meer herinneren…) Jammer van die brandjes , toen het bijna voorbij was. Ben nu alweer benieuwd wie er volgend jaar komen 😉

 • hanscke

  Wat een leuke reportage. Sneu voor Guus Meeuwis? Ligt hij eruit bij het publiek? Chrissy Hynde had ik heel graag willen zien. Ik was eem week te vroeg in Den Haag. Volgend jaar toch maar eens anders zien te plannen.

 • admin

  @ Hanscke; viel wel mee hoor 😉
  Bij Guus Meeuwis bleef nog een groot publiek staan wat speciaal voor hem (en natuurlijk The Pretenders) was gebleven. Alleen bij de andere podia was niets meer te doen, dus daar was het doodstil. Kennelijk was Guus Meeuwis niet hun smaak; resultaat ellenlange rijen bij de tram 🙂
  (En natuurlijk heeft Guus een heel andere stijl dan de meeste andere bands die optraden).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.