Natuur/milieu,  Persoonlijk,  Wijknieuws

Over een laptop, zonneactiviteit en vreemde vogelHet is een poos stil geweest op onder andere mijn blog.
Dit had, buiten al het opknapwerk in de tuin een leuke reden (maar wel heel bewerkelijke).
Mijn zoon kwam ineens met een prachtcadeau; een nieuwe laptop!
Dus alle informatie moest worden overgezet wat in mijn geval toch niet echt een sinecure was. Daarna ontbrak (en vaak ontbreekt) me de zin achter de pc te zitten.
Afijn, nu kan ik wel weer heerlijk stoeien met een nieuw apparaat (waarvan de accu wel te vertrouwen is) en een stuk sneller is.
Natuurlijk heb ik tussendoor wel zaken gezien, al was het weinig.

Gisteren heb ik de eerste updates geplaatst, nu een mengelmoes van andere zaken van de afgelopen dagen.
Iedereen zal het wel hebben meegemaakt; de zon is weer actief geworden. Wat betreft de zonnevlekken dus en het daarmee gepaard gaande Noorderlicht. Op de foto hierboven, gemaakt met een sterrenkijker die de zon op een blad projecteerde, kan je de vlekken zien.
Helaas hebben we het Noorderlicht hier moeten missen door het weer dat niet meewerkte (en ook het teveel aan restlicht). Wel waren de zonsondergangen prachtig; vreemd vond ik de paarse lucht rond 20.00 uur in het noorden op de 26e. Op de eerste foto met het stadskantoor kan je het een beetje zien. Ik heb meer foto’s waar het beter zichtbaar is, maar deze vond ik gewoon de leukste. Toch een beetje een reactie van de uitbarstingen?
Gisteravond riep mijn man me naar buiten.
Geer, moet je eens horen wat een vreemde vogel! Pak snel je camera!
Natuurlijk ben ik snel de tuin in gelopen en in de walnoot maakte een vogel die ik eerst niet zag, een heel vreemd geluid.
Eindelijk zag ik iets roods; ah, dacht ik, een grijze roodstaart papegaai.
Mijn ogen werken ook niet altijd meer 100% mee (tja, de ouderdom komt met gebreken…) en ook met de camera was het lastig scherpe plaatjes te krijgen.
Uiteindelijk kreeg ik hem bijna volledig op de foto.
We hebben geprobeerd hem te vangen, maar helaas vloog hij naar een andere boom in de straat waar hij op zijn gemak rode besjes ging eten. Ook daaruit was hij niet te verleiden en toen het te druk werd om hem heen, vloog hij weg; jammer!
Wat voor vogel het is geweest weet ik niet, want toen ik de foto’s uploadde, bleek het een totaal andere vogel te zijn. Iemand die het wel weet?
Vanmorgen hebben we hem nog gehoord; dus als iemand hem kwijt is, in Vrederust is hij vast nog wel te lokaliseren.Please follow and like us:

6 reacties

 • Hees

  Vogels zijn niet echt mijn ding, maar nu toch iedereen naar #TVOH zit te kijken, dacht ik: ach, laat ons Googlen. Maar ik kom niet verder dan een zogenaamde veelkleurenparkiet, vooral vanwege de rode “broek”. Maar ik kan (en zal) het wel mis hebben. Maar misschien dat de broek je op het goede spoor kan krijgen.

 • Geertje

  @ Katie
  Dank je!
  Jouw reactie kwam later in mijn mail dan ik hem erop had gezet; zat ook te twijfelen of blue of pale was, maar ik zag geen blauw op de kop, vandaar pale.
  Weet jij zeker dat het de blue is? Ik ken alleen de ‘standaard’ parkieten 😉
  Ben heel benieuwd!

 • Hanny

  Mooi avondlucht inderdaad. Of dat met de zonnevlekken te maken heeft, weet ik niet.
  Van vogels heb ik geen verstand, maar ik geloof dat je de oplossing al weet.
  Heerlijk een nieuwe laptop. Maar praat me niet van het installeren. Ik moet er nu nog van zuchten. Veel plezier ermee!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.