Gezondheid,  Stadsnieuws

Ook glutenvrije pepernoten tijdens Sinterklaasintocht in Scheveningen

Stoomboot komt aan in Scheveningen

 

Het is nu echt aftellen tot Sinterklaas weer in de haven van Scheveningen arriveert.
Gelukkig gaat de Sinterklaasintocht op 16 november gewoon door. Rond 11.30 uur zal de stoomboot de haven invaren en stapt Sinterklaas met zijn Pieten aan wal.
Na het programma op Scheveningen volgt de rijtoer door de stad.
Dit jaar wordt ook gedacht aan kinderen met een allergie: er zal naast de vertrouwde Pieten ook een Speciale Gluten Piet meelopen om pepernoten uit te delen aan diegenen die geen gluten verdragen!

De organisator van de intocht, Peter Boelhouwer, vindt namelijk dat de intocht voor iedereen een feest moet zijn, dus ook voor kinderen met een allergie.
Kinderen met een glutenallergie kunnen het normale strooigoed niet eten omdat er ziek van worden. Zij kunnen dus het snoepgoed niet van de pieten aannemen.
‘Vaak nemen ouders daarom zelf strooigoed mee’, aldus Boelhouwer. ‘Ze moeten allerlei kunstgrepen doen om er voor te zorgen dat hun kinderen toch wat strooigoed krijgen.’
Daarom heeft Sinterklaas dit jaar voor de Haagse kinderen met een allergie een oplossing bedacht.

De Speciale Gluten Pieten. Zij zijn herkenbaar aan een speciaal pak aan en delen alleen glutenvrij strooigoed uit. Dit is belangrijk omdat het glutenvrije strooigoed niet in aanraking mag komen met de gewone pepernoten.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.