Natuur/milieu

Ooievaarskoppel terug op nest De Uithof

viervlek lieveheersbeestje
viervlek lieveheersbeestje

 

Vandaag was het zulk mooi weer, dat ik het zonde vond deze alleen maar binnenshuis door te brengen. Dus heerlijk richting De Uithof gegaan om te kijken wat er al op kwam. Viel me toch wat tegen: veel was gekapt wat naar mijn mening op veel plaatsen ook noodzakelijk was: hier en daar leek het wel een oerwoud.
Vogels zag je tussen alle takken heen en weer wippen. Prachtig!
Zoals meestal vroeg in het voorjaar liep een groot aantal viervlek lieveheersbeestjes op de zonnige kant van diverse bomen.


 

Katjes in de zon

 

Prachtig die helderblauwe lucht met de al bijna uitgebloeide katjes.
Heerlijk omhoog te kijken, maar ook omlaag.
Was ook wel erg noodzakelijk…

 

Schotse Hooglanders
Schotse Hooglanders

 

Na een poosje kwam ik het hek tegen, waar je in het gebied van de Schotse Hooglanders terecht komt.
Je moet op de paden blijven en afstand houden. De prachtige dieren stonden vlak bij de ingang en ik wilde ze graag op de foto. Dus ik het gebied in en lang blijven wachten in de hoop dat ze weg zouden lopen. Dit deden ze niet dus ik besloot langzaam om ze heen te lopen. Geen vuiltje aan de lucht.
Waar ik echter geen rekening mee had genomen, was dat het erg veel had geregend en dat De Uithof poldergebied is. Alles was drassig en de kleigrond zoog. Daar stond ik dus, met één enkellaars aan en één natte, vieze sok. Met heel veel kracht kreeg ik mijn laars weer uit de grond getrokken. Zonder schoenen is het ook niets, dus maar doorgegaan met een natte en droge voet……

Verderop was de uitgang.
Hoe ik mijn laarzen Weer door modder, maar met veel moeite wist ik nu wel mijn schoenen aan te houden….
Opvallend waren de boomstammen langs de kant (dit is maar een deel van alle bomen die er zo uit zagen): zouden ze dan ook schors eten?
En zouden die strepen van hun prachtige hoorns komen?

 

ooievaarskoppel op paal
ooievaarskoppel op paal

 

Na een paar zijpaden weer richting de ooievaarspaal.
Op de heenweg was ik een klein beetje teleurgesteld: de ooievaars waren nergens te bekennen. Maar op de terugweg zag ik ze allebei parmantig op het nest zitten.
Zou er voor de tweede maal een nest worden gebouwd en kuikens komen?
Ik hoop het van harte!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.