Mens/Maatschappij

Omar Munie lanceert Omarm Diversiteit

Omar Munie
Omarm Diversiteit van Omar Munie

De tassenontwerper Omar Munie lanceert het nieuwe initiatief Omarm Diversiteit. Hiermee wil hij op positieve wijze aandacht vragen voor de meerwaarde van diversiteit in onze samenleving.
Maar ook opbrengsten genereren voor vluchtelingenprojecten wereldwijd.

Symbool voor dit initiatief is de Omarm-band. Het armbandje is gedeeltelijk gemaakt van oranje reddingsvesten, waarmee vluchtelingen Lesbos veilig hebben bereikt.


Dit persbericht vond ik te belangrijk en te positief om zomaar naast me neer te leggen.
Een armband met een diepe betekenis en achterliggende gedachte.

Omar MunieHet armbandje wordt vervaardigd in The Dreamfactory, een speciaal atelier van Omar Munie waar langdurig werklozen worden opgeleid om duurzame tassen te maken.

Gisteren, 1 december werd het initiatief feestelijk gelanceerd in de Haagse flagshipstore van de ontwerper aan het Noordeinde.
De eerste Omarm-band werd officieel aangeboden aan burgemeester Van Aartsen.

”Als voormalige vluchteling weet ik precies hoe het is om met lege handen aan te komen en om je hele bestaan opnieuw te moeten opbouwen. Nederland heeft mij veel kansen geboden en daar ben ik erg dankbaar voor. Mijn doel nu is dat er zoveel mogelijk mensen, door het dragen van het armbandje, laten zien dat zij staan voor een samenleving waarin we met al onze verschillen in harmonie met elkaar kunnen leven.

Met de verkoop van de bandjes steunen we allerlei vluchtelingenprojecten. Zo gaat een deel van de opbrengsten naar stichting The Dutch Tulip, een organisatie die vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met de Nederlandse normen en waarden en begeleidt naar de arbeidsmarkt”, aldus Omar Munie.

NGO’s adopteren initiatief Movement on the Ground is vanaf het eerste begin betrokken en heeft de reddingsvesten op Lesbos verzameld en biedt ter plekke steun aan gestrande vluchtelingen.
Diverse organisaties zoals Cordaid en Oxfam Novib hebben het initiatief al omarmd met het afnemen en distribueren van Omarm-bandjes onder hun leden en relaties.

Omarm Diversiteit won onlangs de jury -en publieksprijs van de Cordaid Challenge 2016, dat initiatieven stimuleert die op een sociaalondernemende manier armoede en uitsluiting de wereld uit willen helpen.
De Omarm-band is voor 25 euro te koop in de flagshipstore van Omar Munie aan het Haagse Noordeinde of in zijn webshop.

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.