Stadsnieuws

Nieuwjaarsreceptie in IJspaleis

<br/ >Op 2 januari was zoals gebruikelijk de Nieuwjaarsreceptie in het atrium van het IJspaleis.
Evenals vorig jaar boycotte de PVV deze receptie omdat zij dit geldverspilling vinden in een tijd waarin bezuinigd moet worden. Maar liefst 2000 mensen hadden zich aangemeld, wat binnen goed te merken was.
<br/ ><br/ >Leuk de carnavalsvereniging De Ooie Pieren weer te ontmoeten.
<br/ ><br/ >Ook (oud) gemeentelijke en landelijke politici waren aanwezig, zoals Elias, Van de Camp,
<br/ ><br/ >Frits Huffnagel
<br/ ><br/ >maar ook oud-burgemeester van Den Haag Havermans met zijn vrouw.
<br/ ><br/ >Rond half negen hield burgemeester Van Aartsen zijn nieuwjaarstoespraak, waarin hij evenals vorig jaar alle vrijwjlligers prees die dit jaar voor een goed Oud en Nieuw hadden gezorgd. Maar ook sprak hij over de landelijke politiek die niet adequaat genoeg inspeelde op de huidige economische crisis. Hij vertelde dat Den Haag dit wel wilde doen en een samenwerkingsverband aan was gegaan met Rotterdam om samen banen te scheppen, de economische situatie in deze steden te versterken. Ook wilde hij de normen en waarden weer terugbrengen in de stad. Op 2 januari had hij de plannen aan BIZA gegeven.
<br/ ><br/ >Hierna reikte hij de Haagse Pluim uit aan een initiatief waar al jaren in Den Haag door gehandicapte mensen naar wordt uitgekeken; de Ooievaarsrun. Op deze dag mogen mensen in een vrachtwagen zitten en meerijden vanaf Zichtenburg naar Scheveningen waar daarop gefeest wordt.
Ook Havermans werd op het podium uitgenodigd tijdens de uitreiking.
<br/ ><br/ >Natuurlijk waren er ook drankjes en hapjes; dit jaar niet zoals voorgaande jaren grootse buffetten, maar er werd langsgelopen met bijvoorbeeld balletjes gehakt of een broodje speklap. Wel was de gebruikelijke haringkar er; menigeen hapte deze lekkernij weg. Ook bij de poffertjeskraam stonden lange rijen.
<br/ ><br/ >Ook waren er diverse optredens.
Zeker Ed viel mij erg op; wat een goede band!
<br/ ><br/ >Jong en oud danste mee op hun muziek; ik heb staan genieten.

Meer foto’s? Klik hier.<br/ ><br/ >

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.