Uncategorized

Nationale Coming-Outdag goed zichtbaar in centrum

Nationale Coming-Outdag
Nationale Coming-Outdag goed zichtbaar door de regenboogvlaggen bij de Hofvijver

Op de Nationale Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT), of in het Haags Queer, openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. De Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Nationale Coming-OutdagAnders dan de Gay Pride en Roze Zaterdag in Nederland en The Belgian Pride in België, vindt op de Nationale Coming-Outdag geen grote centrale viering plaats, maar worden er in meerdere plaatsen kleinere activiteiten georganiseerd door lokale homo- en jongerenorganisaties, al dan niet in samenwerking met heteroseksuele sympathisanten.

Gelukkig wappert ook in Den Haag sinds 2018 de regenboogvlag.
Ook dit jaar.
Bij het IJspaleis (stadhuis) en vele bij de Hofvijver.

Gelukkig, zoals ik schreef.
Want iedereen hoort gelukkig te zijn. Te worden geaccepteerd om hoe hij (of zij) is. Niet verstoren te worden om een andere geaardheid.
Ben je “queer” (wat een waardeloos woord) dan moet je dat kunnen uiten. Het is goed, dat ook de gemeente Den Haag dat weer uitdraagt.

Ik wens, dat vele mensen uit de kast durven te komen en dat dan ook geaccepteerd wordt. Door iedereen. Want eigenlijk is het van de zotte dat dit soort dagen nog steeds nodig zijn na de seksuele revoluties.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.