Stadsnieuws

Mutesounds Festival keert terug met kinderprogramma

Foto van en door Mutesounds vorig jaar

 

Een persbericht, dat ik te belangrijk vond om er geen aandacht aan te besteden.

Festival voor doven, horenden en slechthorenden richt de zondag in voor kinderen

Het Haagse MuteSounds vindt in augustus voor de achtste keer plaats. Vorig jaar experimenteerde de organisatie met een dag die speciaal op kinderen was gericht. Het succes was dermate groot dat het festival voor doven, horenden en slechthorenden ook dit jaar de zondag aan de kinderen wijdt. Op 24 augustus zal Surfdorp F.A.S.T. in Scheveningen, waar MuteSounds dat hele weekend plaatsvindt, één grote speeltuin zijn.

Attractiepark MuteSounds zal bestaan uit een dove clown, een kindergebarenkoor, een theater club, een luchtkussen en een ballon artiest. Daarnaast kunnen de kleintjes leren skaten in een workshop, zich laten schminken, kleurzand kunstwerken maken, zich vergapen aan interactieve kunstinstallaties of gewoon lekker spelen met vriendjes. Bij alle attracties en activiteiten is een gebarentolk aanwezig, zodat het programma voor iedereen toegankelijk is. Daarmee is de MuteSounds-speeltuin alles wat de grote broer ook is: eigenzinnig, eigenwijs en vooruitstrevend.

MuteSounds richt zich sinds haar ontstaan in 2007 op doven, slechthorenden en horenden en omarmt daarbij gretig de innovatieve middelen die het mogelijk maken spraak en muziek voor alle bezoekers logisch te vertalen. De trilvloer, die geluid omzet in vibraties, is daar een goed voorbeeld van. Het is al jaren een hit. Dit jaar pakt het festival het groter aan door een complete tribune van trillingen te voorzien. Ook op zondag zullen deze zinderen, beven en bibberen.

Voor wie bijna niet kan wachten tot de 24e augustus heeft het festival een zoethoudertje. Op de webpagina, mutesounds.nl, staat een MuteSounds kleurplaat. Kinderen kunnen deze downloaden, zo mooi mogelijk versieren, inkleuren en opleuken en hem op zondag inleveren op het festival terrein. De organisatie bekijkt ze allemaal en maakt in de loop van de middag de winnaars bekend. MuteSounds is op zondag geopend van 12.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in Surfdorp F.A.S.T. op het strand van Scheveningen. Het festival is gratis toegankelijk.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.