Diversen

Matthijs van Nieuwkerk op Binnenhof

Ik moet eerlijk bekennen, naar het programma “De Wereld Draait Door” kijk ik nooit (misschien af en toe een glimp).
Maar Matthijs van Nieuwkerk heb ik ooit leren kennen (dat is zeker een jaar of 10 geleden) tijdens de opnamen van Top 2000 aller tijden, waar ik bij een aflevering aanwezig mocht zijn.
Toen ik hem zag op het Binnenhof was ik wel heel verbaasd.
Samen met Felix Rottenberg was hij bezig met filmopnamen voor het televisieprogramma “De Wereld Draait Door” als potloodventers. En dat op het Binnenhof!

Als iemand dit item heeft gezien of ziet, zou ik graag willen weten waar het op sloeg! (Zou het met 9 juni te maken hebben?)

Please follow and like us:

2 reacties

 • Gerard van den IJssel

  ‘De Wereld Draait Door’ rond de verkiezingen

  De makers van ‘De Wereld Draait Door’ geven dit seizoen een toegift van negen extra afleveringen. Deze uitzendingen staan in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni.

  Het officiële (vijfde) seizoen van DWDD stopt op vrijdag 21 mei. Daarna volgt een week met compilatieuitzendingen met hoogtepunten uit vijf jaar DWDD. Maandag 31 mei pakt de redactie de draad weer op om tot en met 10 juni speciale afleveringen van ‘De Wereld Draait Door’ te maken rond de verkiezingen.

  Te gast zijn uiteraard politici, maar ook captains of industry, schrijvers, wetenschappers, kunstenaars en sporters. Maurice de Hond opent de uitzendingen dagelijks met de laatste peilingen en Jort Kelder, Jan Mulder en Prem Radhakishun schuiven regelmatig aan voor commentaar. Huisdichter Nico Dijkshoorn is er elke dag bij en de band The Souldiers kleedt het geheel muzikaal aan met toepasselijke, politieke nummers. Vaste onderdelen als ‘Fokke en Sukke’, ‘De Televisie Draait Door’ en ‘De Jakhalzen’ krijgen een Haagse glans. Deze “DWDD – De Toegift” belooft debat, ophef en vertier.

  Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk
  Tafelheer: Felix Rottenberg

  ‘De Wereld Draait Door – De Toegift’, van 31 mei tot en met 10 juni, om 19.30 uur bij de VARA op Nederland 3.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.