Overweging

Liefde, Vrijheid, Geen Dictatuur

Liefde, Vrijheid, Geen dictatuur
Wat zou het mooi zijn. Liefde, Vrijheid, Geen dictatuur

Er moet mij iets van het hart.
Vaak hoor ik de kreet “Liefde, Vrijheid, Geen Dictatuur”.
Hoezeer ben ik het eens met deze woorden. Wat zou de wereld mooi zijn, als iedereen zo kon leven. Een leven vol liefde dus, in volle vrijheid en zonder een vorm van dictatuur.
Maar, zijn we daar niet allemaal voor verantwoordelijk?

anti-vaccer
tegen vaccinatie

Ik ben een van de mensen die weigeren een oordeel te vellen of iemand anders zich moet laten vaccineren.
Mensen horen niet gedwongen te worden.
Tegelijkertijd probeer ik me grotendeels te houden aan de voorschriften (al weiger ik me te houden aan de voorgeschreven afstand tot ouders, kinderen en kleinkinderen) en heb intussen een booster laten zetten.
Allemaal omdat ik hoop dat het uiteindelijk zal leiden tot de oplossing.
Natuurlijk weet ik niet zeker of het virus door vaccins zal wijken. Maar ik weet wel, dat je minder ziek kán worden. Hoe minder mensen op de IC komen, hoe eerder we terug kunnen naar “normaal”. Ik vind dus, dat ook ik verantwoordelijk ben voor de “oplossing”.

liefde. vrijheid. geen dictatuur
Man die aan Karien van Gennip vroeg waarom Rutte IV bestaansrecht had na alle “miskleunen”

Ondanks mijn mening, weiger ik “scheef” naar vaccinweigeraars te kijken. Het is hun keuze en daar hoor ik respect voor te hebben. Ongeacht of het in mijn ogen slim is. Zij zullen mijn keuze misschien vreemd vinden.
Ik vertrouw op de veiligheid van de “prik”. Zij zien misschien “draken en monsters”.
Maar wel verwacht ik ook respect van hun. En die mis ik nog wel eens.

Op 4 januari toen de beoogde ministers op gesprek gingen bij Mark Rutte kwam er een man op de fiets aan die een praatje met mij wilde aanknopen. Hij vond Nederland en de politici maar niets en vond dat het een dictatuur was. Ik had totaal geen zin in een dergelijk gesprek en zei hem dat ook. Daarop werd hij boos en beschuldigde mij en de pers dat ze volkomen vooringenomen waren.
Toen ik naar de andere kant van het hek liep bleef hij me toeschreeuwen.
Ik gaf hem geen aandacht meer en uiteindelijk ging hij elders “zieken”.

filmopnamen
filmopnamen kabinetsformatoe. Hier geen demonstranten in beeld!!!

Het was al wel duidelijk, want er waren meer mensen op het Plein die duidelijk tegen alle maatregelen waren.
Natuurlijk kan ik me het voorstellen en ik vind ook dat mensen dat kenbaar moeten kunnen maken.
Maar is agressie daarbij noodzakelijk?
Is het “lollig” een filmopname daarbij te verstoren?
Dit zijn nog maar kleine irritante voorvallen.

Waar ik me echter mateloos aan erger zijn de bedreigingen van “wappies” (ja, in deze situatie noem ik ze wel degelijk zo) naar politici.
Met een fakkel naar een woonhuis van een politica? Hoe haal je het in je hoofd!!! Of je het eens bent met het beleid of niet: er zijn grenzen. Die zijn hierbij overschreden. De demonstrant weet dat. Het is angstaanjagend.

Thierry Baudet
Thierry Baudet van FvD (Archieffoto)

Ernstig vind ik ook, ook omdat het bijna toestemming verleend, dat een politieke partij het wel oké vindt. Ik heb het over Forum voor Democratie. Op grote demonstraties laten zij zich altijd zien. Spreken zelfs de demonstranten toe en motiveren ze.
Zelfs dreigen zij politici met een tribunaal wegens het coronabeleid.
De regering is democratisch gekozen. Kennelijk heeft niet iedereen voor FVD gekozen, dus zij hebben zich te conformeren met het beleid. Zij kunnen uiteraard voor- of tegenstemmen. Maar ik vind het niet kunnen, dat zij zich dusdanig uitlaten tegen hun aanhang, dat zij hun bijna ophitsen tot activiteiten die niet door de beugel kunnen. Dat is zeer ondemocratisch.

Corona zal nog wel even duren.
Heel graag zou ik zien, dat iedereen weer met elkaar door één deur kan.
Laten we wat milder worden. Weet u nog? #Doeslief
Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor Liefde, Vrijheid, Geen Dictatuur.
Laten we op geen enkele wijze in een dictatuur terecht komen. Dat hebben we zelf in de hand! De liefde zelf geven en nemen. Op elkaar letten en voor elkaar zorgen. De vrijheid hebben we, (ook ten aanzien van een vaccinatie!) al is deze minder dan we gewend zijn. Koester wat we hebben. We kunnen en mogen nog steeds denken, zeggen en schrijven wat we willen. Zorg dat deze vrijheid, democratie, niet wordt ontnomen.
Maar hou alsjeblieft rekening met elkaar, Ongeacht wat je mening is. Dus #Doeslief

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.