Natuur/milieu

Lente in onze tuin

 

Het mooie weer blijft maar aanhouden; de lente lijkt wel “uit zijn voegen te barsten”.

Heerlijk rond te lopen in mijn tuin (ideaal in een stad!); het is nauwelijks voor te stellen dat zo’n drie weken geleden alles nog kaal leek, en nu zo prachtig groen!

De eerste bloesems en voorjaarsbloemen zijn alweer verdwenen en de volgende “lichting”  doet zijn intrede.

Bovenstaande prachtige struik hebben we gekocht, toen we net hier kwamen wonen. Geen idee meer hoe hij heet helaas! Ik noem hem altijd bruidssluier omdat de bloemen zo prachtig wit zijn, maar dat is zijn naam natuurlijk niet; die staat verderop in mijn tuin te woekeren. (was er nog niet aan toegekomen daar te snoeien….).

 

 

Ook de akelei staat op mijn terras al in bloei!

Prachtig al die verschillende kleuren; elk jaar anders van kleur (van wit tot roze naar paars en bijna zwart) en hij breidt zich steeds verder uit in mijn tuin.

Veel vogels bezoeken onze tuin weer.

De voederfles vul ik nog steeds met zaad (parkietenzaad) om ze te lokken. Mezen, mussen en duiven doen zich eraan tegoed; zelfs de staartmezen die verderop lijken te nestelen.

Natuurlijk heb ik geen vetbollen meer; dat is gevaarlijk (zelfs dodelijk) voor de jonge vogeltjes die ook wel binnenkort geboren zullen worden.

 

 

Met dit warme weer zijn de vogels ook dolblij met onze kleine vijver.

Eerst ging deze pimpelmees badderen,

 

 

en toen het veilig leek (ik had me natuurlijk veraf achter een muurtje verstopt) kwam de andere er ook even bij; een gespetter! Zo’n leuk gezicht…

 

 

Niet alleen vogels komen op het vijvertje af; deze pad was heel dichtbij!

Hoop dat hij een metgezel vindt; wie weet kunnen we ook dit jaar weer genieten van kikkervisjes.

 

 

Dit viervlek lieveheersbeestje was er in elk geval al een tegengekomen!

Deze komt helaas niet uit mijn tuin maar zag ik in mijn straat. Ik vond het al heel bijzonder deze daar tegen te komen; nog niet eerder zag ik deze soort daar. Eigenlijk had ik tot nog toe alleen het veelkleurig aziatisch lieveheersbeestje daar aangetroffen. Ik hoop dat deze soort zich daar handhaaft, want laatstgenoemde uitheemse soort is een ware veelvraat en lijkt hier de inheemse soorten te verdrijven helaas.

Please follow and like us:

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.