Muziek

La Haye, Franstalige ode van Tess Merlot

La Haye
Chanson van Tess Merlot La Haye

Een persbericht dat vandaag in mijn mail kwam. Het gaat om het nummer La Haye van Tess Merlot. Een ode aan Den Haag.
Omdat ik ook verknocht ben op de Hofstad moest ik er natuurlijk naar luisteren.
Een heerlijk vrolijk lied.
Leuke was, dat tijdens de opname ik Tess nog tegenkwam in het centrum!
Lees dus verder voor het persbericht.

La HayeVandaag presenteert de Haagse zangeres haar nieuwste single La Haye, een vrolijke, zomerse ode aan haar thuisstad Den Haag. Het nummer, dat op alle streamingdiensten te beluisteren is, gaat over haar liefde voor de hofstad en hoe ze er –zelfs op vakantie in Frankrijk- altijd naar terugverlangt. De door het Haags Productiebedrijf geproduceerde videoclip van La Haye laat de stad door de ogen van de zangeres zien: onder andere het Lange Voorhout, de Papestraat, de Oude Molstraat en de Paleistuinen komen voorbij. Tess Merlot presenteert op zondag 25 juli haar debuutalbum Laissez-moi in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Ga voor meer informatie en ticketverkoop naar www.tessmerlot.com.

Heimwee naar Den Haag
Tess: “Ik heb altijd een chanson willen schrijven over Den Haag, de stad waar ik al 8 jaar woon en mijn hart aan verpand heb. Over Den Haag is altijd wel iets te zeuren: de noorderwind is te koud, het is te druk in de stad, het regent altijd of het is juist te warm… Bovendien komt Den Haag veel te vaak negatief in het nieuws. Maar de stad is zo mooi, heeft zo ontzettend veel te bieden, er wonen zoveel lieve, leuke mensen. Zodra ik er weg ben, heb ik er al heimwee naar, of het nu zomer of winter is. Daar gaat het nummer over.”

Scheveningen op z’n Frans
Hoewel de videoclip in de binnenstad van Den Haag is opgenomen, prijkt op de singlecover het Scheveningen van juni 1969. “Scheveningen is onlosmakelijk verbonden met Den Haag; ik woon zelf in stadsdeel Scheveningen en ben meerdere malen per week op het strand te vinden. Scheveningen wordt in het nummer niet genoemd -probeer dat namelijk maar eens uit te spreken in het Frans- maar ik wilde er ook zeker niet aan voorbij gaan. Daarom heb ik deze waanzinnige foto van de Haagse fotograaf Ronald Speijer als singlecover gekozen. La Haye gaat namelijk evengoed over Scheveningen.”

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.