Koningshuis,  Mens/Maatschappij

Koningin Máxima houdt toespraak op symposium Wijzer in geldzaken

Koningin Máxima

 

Koningin Máxima sprak gisteren tijdens een symposium van het platform Wijzer in geldzaken in Den Haag over het belang van financiële educatie.


 

Koningin Máxima houdt de toespraak

 
Het symposium Financieel bewusteloos focust op de vraag hoe consumenten in de huidige economische tijd een goed inzicht in hun persoonlijke financiële situatie kunnen houden. De financiële impact van veranderingen op het gebied van AOW, pensioenen, de huizenmarkt, kinderopvang en belastingen zijn voor de consument vaak moeilijk in te schatten. Het symposium behandelt onder meer de rol die de media hierin kunnen spelen en de invloed ervan op de solidariteit tussen generaties.
Andere sprekers op het symposium zijn onder anderen hoogleraar en oud-directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau Paul Schnabel en hoogleraar en Eerste Kamerlid Esther-Mirjam Sent. Daarnaast gaan journalisten van RTL Nieuws, Het Financieele Dagblad en de Telegraaf met elkaar in debat over het thema.
 
Koningin arriveert bij Paleiskerk

 
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim veertig organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken.
Koningin Máxima is erevoorzitter van Wijzer in geldzaken en zet zich al jarenlang in binnen- en buitenland in voor het vergroten van toegang tot financiële diensten, het verbeteren van consumentenbescherming en financiële vaardigheden.

Bron: RVD

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.