Koningshuis,  Politiek

Koningin Beatrix bij viering 20 jaar OVSE

Koningin Beatrix wordt welkom geheten door dhr. Knut Vollebaeck

 
Koningin Beatrix woonde woensdagmiddag in Sociëteit de Witte in Den Haag een speciale bijeenkomst bij ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).


 

Zwaaien voor ze de sociëteit binnengaat

 
De Hoge Commissaris, op dit moment dhr. Z.E. Knut Vollebaeck (goed zichtbaar op de eerste foto),  heeft tot taak om vroegtijdig etnische spanningen te signaleren die de veiligheid tussen de lidstaten kunnen ondermijnen.
Daarnaast neemt hij op diplomatiek niveau maatregelen om escalatie en conflicten te voorkomen. Hiertoe heeft hij een mandaat om in geval van spanningen met betrokken partijen in contact te treden zonder tussenkomst van de lidstaten.

 

koningin arriveert

 

nog even zwaaien

Een zichtbaar ontspannen koningin arriveerde bij de sociëteit  waarop een grote groep mensen die zich op het Plein hadden verzameld voor haar klapten.
Zij nam alle tijd zich om te draaien en naar de mensen te zwaaien.
OVSE heeft als doel de samenwerking tussen haar 57 lidstaten op militair, economisch en humanitair gebied te bevorderen. Internationaal wordt de organisatie aangeduid als OSCE, Organization for Security and Co-operation in Europe.
Lidstaten zijn de Verenigde Staten van Amerika, Canada, de 47 leden van de Raad van Europa, Vaticaanstad, Wit-Rusland, de vijf voormalige Sovjetrepublieken in Centraal-Azië en Mongolië.
De eerste Hoge Commissaris was de Nederlandse minister van staat Max van der Stoel. Hij startte in1993, in 2001 opgevolgd door Rolf Ekéus uit Zweden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.