Natuur/milieu,  Stadsnieuws

Ingebruikname eerste elektrische deelauto Greenwheels in Den HaagSinds donderdag 19 mei rijdt de eerste elektrische deelauto (Greenwheels) rond in Den Haag. De eerste rit werd gemaakt door wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid), Jan Borghuis (één van de oprichters van Greenwheels), Bas van Genderen (Peugeot Nederland) en Mira Huussen (Essent).
Mira Huussen trok de stekker uit het eerste laadpunt,
waarop kon de opgeladen Greenwheels, na de sleuteloverdracht van Jan Borghuis aan Bas van Genderen in gebruik worden genomen.

De auto is onderdeel van een landelijke proef met 25 elektrische deelauto’s in de vier grote steden, waarvan Den Haag er zes krijgt.
Autodelen draagt bij aan schone lucht en helpt de parkeerdruk te verminderen. Een elektrische deelauto combineert de voordelen van elektrisch vervoer met die van de traditionele deelauto, want er wordt ook nog eens stil en zuinig gereden.
Opvallend aan de elektrische auto is ook de snelheid waarmee je optrekt; sneller dan een ‘gebruikelijke’ wagen. Het is gebleken, dat de overgang naar een elektrische Greenwheels erg gemakkelijk ging; het rijden erin zou niet lastig zijn.
Naast de elektrische Greenwheels, zijn er ook Greenwheels die op benzine rijden.
De afstand waarmee je met een elektrische kan rijden is namelijk ongeveer 130 kilometer; uitermate geschikt dus voor het stadsverkeer, maar niet voor lange ritten, want niet overal zijn oplaadpunten aanwezig.
Het is een ideaal vervoermiddel, als je bijvoorbeeld veelvuldig gebruik maakt van het openbaar vervoer (omdat je geen auto in je bezit hebt), ofwel wegens een speciale reden waarvoor je een auto nodig hebt ofwel de plaats van bestemming slecht bereikbaar is (of in de latere uren).
Vóórdat de Greenwheels in gebruik werd genomen, vond er eerst een introductie plaats waarbij de vier verantwoordelijken van deze proef één en ander uitlegden. Ook een enthousiast gebruiker vertelde over zijn ervaringen met de Greenwheels.
Hierna werd door deze vrijf personen een puzzel in elkaar gezet.Please follow and like us:

Eén reactie

  • Ferry

    Mooi innitiatief , ik vraag me alleen af wat de kosten zijn per km om zo’n karretje voor een dagje te huren.
    Daarbij inbegrepen dan neem ik aan de verzekering , want een buts heb je in het drukke stadsverkeer zo opgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.