Stadsnieuws

Hoop voor tegelreliëf Berry Holslag

prachtige werk van Berry Holslag

 

In deze blog schreef ik over het prachtige tegelwandschilderij ‘reconstructie Tenierstraat’ van Berry Holslag, dat hangt op de hoek van de Abraham Bloemaertstraat en Van Dijckstraat.
Op facebook werd een pagina aangemaakt ” Behoud kunstwerk Berry Holslag Schilderswijk” en diverse media en mensen werden benaderd om ervoor te zorgen dat dit relief behouden zou worden.
Dit heeft effect.
Een meerderheid van de politieke partijen in de Haagse gemeenteraad wil nu dat het stadsbestuur actie onderneemt om het gevelkunstwerk van Berry Holslag in de Schilderswijk te redden.

In een brief (klik) aan de Haagse gemeenteraad vragen David Rietveld (GroenLinks), Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij), Jeltje van Nieuwenhoven en Lobke Zandstra (PvdA), Martijn Bordewijk (D66) en Bart van Kent (SP) aan het college zo snel mogelijk een besluit te nemen over behoud van het kunstwerk.
Ik hoop van harte dat dit kunstwerk behouden blijft!

Please follow and like us:

2 reacties

 • Maurits Burgers

  Ontzettend goed dat je hier aandacht aan besteedt Gera. Het is een lap tekst maar ik citeer graag de brief die het Haags Monumentenplatform vandaag aan de Gemeente schreef o.a. namens Stichting Monumentenfonds Den Haag, Algemene Vereniging voor Natuurbescherming ’s-Gravenhage, Bond Heemschut Zuid-Holland, De Haagse Koepel, Geschiedkundige Vereniging Die Haghe, N.V. Stadsherstel Den Haag, Stichting Behoud Waardevol Erfgoed, Stichting Binnenstad, Stichting Haags Industrieel Erfgoed, Vereniging Vrienden van Den Haag en alle betrokkenen

  “BRIEF HAAGS MONUMENTENPLATFORM AAN GEMEENTEBESTUUR 3 maart:

  :Aan:
  Het College van Burgemeester en Wethouders van Den Haag
  T.a.v: De heren M. Norder en R. Baldewsingh, wethouders

  Voorzitter en Leden van de Raadscommissie Ruimte

  Stadhuis
  Spui 70
  2511 BT Den Haag
  (spoedshalve verzonder per E-mail)

  Den Haag, 3 maart 2014

  Geacht college , geachte Commissie,

  Het Haags Monumentenplatform heeft met grote zorg kennis genomen van het voornemen tot sloop van het gevelreliëf daterend uit 1987 ‘Reconstructie Tenierstraat’ van Berry Holslag in de Schilderswijk.
  Het HMP beschouwt dit kunstwerk, niet alleen van een zeldzame klasse, maar ook als deel van de Haagse collectieve herinnering aan de Schilderswijk van vóór de stadsvernieuwing, behorend tot de geschiedenis van deze wijk en om deze reden deel van het Haagse erfgoed.

  Het HMP dringt er met klem om aan uw invloed aan te wenden met het doel dit kunstwerk voor Den Haag te behouden. Het HMP heeft begrepen dat de kosten van het behoud van dit kunstwerk enige tientallen duizenden euro’s betreft. Het HMP kan zich niet voorstellen dat er in de lopende rekening van de Gemeente geen ruimte zou zijn te vinden om in de kosten van het behoud van dit kunstwerk te voorzien. Daarom roept het HMP u op te doen wat nodig is om het kunstwerk ‘Reconstructie Tenierstraat’ voor de Schilderwijk en voor heel Den Haag te behouden.

  Namens het Haags Monumentenplatform groet ik u hoogachtend,
  W.F. Vader (voorzitter)”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.