Kunst/Cultuur

Het Nationale Theater zoekt ouderen en jongeren

Het Nationale Theater
Oude boerderij in Escamp: De Hofstede.
Het Nationale Theater zoekt ouderen: misschien mensen die woonden in boerderijen?

Het Nationale Theater zoekt spelers en verhalen voor Theater Na de Dam
‘Over waar de boerderijen stonden’

Het Nationale Theater (HNT) maakt in samenwerking met Theater Dakota en het Zuiderparktheater een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in Escamp.
“We zoeken daarom Hagenaars die hun oorlogsherinneringen willen delen met jongeren. Het is al de vijfde keer dat we zo’n project doen. Vorig jaar was Scheveningen aan de beurt,” aldus Lotte de Leeuw van HNT.

De educatie-afdeling van HNT zoekt ouderen uit Escamp, of die een band hebben met het stadsdeel, om hun oorlogsverhalen te delen. Daarnaast worden er jongeren gezocht tussen de 10 en 18 jaar oud, die in gesprek gaan met de ouderen. Op basis daarvan maken deze jongeren een voorstelling onder leiding van theaterdocenten van Het Nationale Theater. Eén van de onderwerpen wordt mogelijk het boerenleven zoals dat in de oorlogsjaren was in de landerijen voorbij de Leyweg.

Voor het maken van deze voorstelling gaan jongeren in gesprek met mensen die jong waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waar in Escamp nu scholen, huizen en winkels staan stonden ooit boerderijen. Hoe zag het boerenleven er tijdens de oorlog in Den Haag uit? Hoe was het om toen jong te zijn? Aan de hand van deze verhalen wordt een voorstelling gemaakt die in Theater Dakota en Het Zuiderparktheater speelt op 4 en 5 mei. Deze maakt deel uit van het landelijke initiatief ‘Theater na de Dam’.

Lijkt het je leuk om zelf een voorstelling te maken en te spelen en ben je tussen de 10 en 18 jaar? Geef je dan op!

Het Nationale Theater
Nog een oude boerderij die nu nog bestaat

Naast jongeren is Het Nationale Theater natuurlijk dus ook op zoek naar verhalen van mensen die de Tweede Wereldoorlog in Escamp en Loosduinen als kind hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jongeren.
Heeft u verhalen uit een andere buurt in Den Haag? Meld u zich dan ook aan.

De jongeren repeteren in Theater Dakota op zaterdag 30 maart, zondag 31 maart (de ouderen vertellen dan hun verhalen), zaterdag 6 april, zaterdag 13 april en nog een aantal avonden in week 18.
Op zaterdag 20 april gaan alle jongeren die in Nederland meewerken aan Theater na de Dam naar een speciale repetitiedag in Amsterdam, waar ze diverse workshops aangeboden krijgen.

Wilt u meedoen of wilt meer informatie? Stuur dan een e-mail naar lottedeleeuw@hnt.nl of bel met 088-3565 313.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.