Mens/Maatschappij,  Politiek

Handtekeningenactie voor Gilad Shalit
Op het Buitenhof stond tijdens het defilé op het Binnenhof een klein groepje mensen handtekeningen in te zamelen om aan de minister van Buitenlandse zaken te geven voor steun voor de vrijlating van Gilad Shalit, zodat hij weer herenigd kan worden met zijn ouders, broer en zus en zijn studie weer op kan pakken.

Volgens deze mensen werd de Israëlische (Joodse) student -toen 19 jaar- en reservekorporaal Gilad Shalit op 25 juni 2006 in de Gazastrook gevangen genomen door waarschijnlijk de Hamas beweging.

Palestijnse strijders gooiden een granaat naar een tank van het Israëlische leger, twee soldaten werden gedood en Guilad Shalit, die op post was in de geschutskoepel van de tank, raakte gewond en werd gevangen genomen.

Nog steeds wordt hij gevangen gehouden, waarschijnlijk in een ondergrondse cel in Gaza.
Hamas wil hem vrijlaten, in ruil voor 1000 Palestijnse gevangenen. Ondanks diverse voorstellen van Netanyahu accepteert Hamas deze niet; de ruil moet op hun voorwaarden.
Contact, met welke instantie dan ook, ook door bezoek van het Internationale Rode Kruis of een andere humanitaire organisatie, met hem is verboden.

Een vreselijk verhaal en op diverse andere sites op het www. tevens te lezen. Het Joods-Palestijs conflict blijft een moeizaam, slepend proces.
Individuele kwesties zijn indringend en vaak schrijnend, maar de algehele situatie is zo pijnlijk en niet voor één van de twee partijen…

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.