Wijknieuws

Haagse Succes Awards in Escamp

Haagse Succes Awards
Alle genomineerden en de winnaar van de Haagse Succes Awards

In Den Haag zijn en waren de Haagse Succes Awards bezig.
Bewoners van stadsdelen konden een initiatief nomineren, dat daar actief zijn en welke zij het beste vonden.
Een jury zou het uiteindelijke beste initiatief kiezen. Natuurlijk was er ook een prijs: 1250 euro om het idee uit te werken of uit te voeren.
Hier kan je alle genomineerden zien.

Wat zijn Haagse Succes Awards?

Ik quote van de website:
“In Den Haag komen culturen samen! De meer dan 140 culturen en een diversiteit aan geloven en levensovertuigingen maken Den Haag bruisend, interessant en wereldsEr gebeuren zoveel positieve dingen in de stad en in de wijk. Initiatieven om de leefbaarheid te vergroten, die stimuleren om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren en zorgen voor een fijne leefomgeving. Allemaal initiatieven die vanuit de Hagenaars zelf komen en die een inspiratie zijn voor de stad.
Met de Haagse Succes Awards waarderen we deze positieve initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie in de stad Den Haag.
Alle organisaties en personen die zich inzetten voor integratie en verbinding in Den Haag konden zich de afgelopen weken aanmelden voor de Haagse Succes Awards.”

Haagse Succes Awards
Tijdens het wachten even een dansje van Dance with Discipline

Op zaterdag 14 oktober was het event voor Escamp. Alle genomineerden en belangstellenden waren welkom in Wijkcentrum Bouwlust.
De 5 genomineerden vertelden over hun ideeën over hoe verbinding in Escamp nóg beter kan. De bezoekers en een vakjury beoordeelden deze initiatieven.

De genomineerden waren:
1. Stichting Umubano
2. Stichting Morgenstond (Zij wisten niet eens dat ze genomineerd waren! Zij hadden nog snel even een leuk filmpje gemaakt van hun “succesverhaal”)
3. Henk Augustijn
4. Union Cultural
5. Dance with Discipline

De winnaar van de Haagse Succes Awards in Escamp

Haagse Succes Awards
De jury spreekt

De jury vertelde dat het lastig was een keuze te maken: het waren allemaal erg goede initiatieven.
Uiteindelijk won Antonia Peralta met Union Cultural de prijzencheque voor zijn “groene” initiatief. Union Cultural brengt kinderen, buren en culturen bij elkaar door samen te tuinieren. De missie is om vooral kinderen bewust te maken van en leren omgaan met planten en groenten: Wat je vandaag zaait, kun je morgen eten. Met het prijzengeld wordt een nieuwe veranda en hekjes ter beveiliging in de moestuin aangelegd.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.