Stadsnieuws

Haags Onderwijsfestival voor OudersGisteren werd in het stadhuis een gratis festival voor ouders en kinderen gehouden: het Haags Onderwijsfestival. De prestaties van kinderen worden beter als ouders hen begeleiden en daarbij samenwerken met school. Daarover ging het Onderwijsfestival.
Op het ‘Haags Onderwijsfestival voor Ouders’ konden ouders tips en advies krijgen. Van experts en soms van andere ouders hoe hun kind het beste te begeleiden zodat het beter kan presteren.
Minister Van Bijsterveldt en Wethouder van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven openden dit festival.
Maar ook waren er diverse activiteiten en workshops, ook voor kinderen. Zo was de beste hockeyster ter wereld Naomi van As aanwezig die een workshop gaf.
Ook trad Ali B op.
Het Atrium was stampvol, het was bijna ondoenlijk je nog een weg te banen door de mensenmassa, zoals je ook kan zien op de bovenste foto.
De deuren moesten om veiligheidsoverwegingen gesloten worden tot irritatie van veel ouders en kinderen. Maar het maximale toegestane aantal bezoekers in het IJspaleis was aanwezig.
De politie en ME maanden de mensen maar eerst de stad in te gaan, tot de rust weer wat teruggekeerd; na het optreden van Ali B zou het vast weer kalmer worden….
Om het optreden te kunnen zien over alle hoofden, klommen sommige kinderen op de bewegwijzeringsborden; hoog en droog….

De temperatuur was behoorlijk gestegen door de drukte, dus nog even een foto van Circus Circaso en toen ben ik huiswaarts gegaan.

Helaas Paul van Loon met Dolfje Weerwolfje niet gezien. Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is namelijk genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2012, een prestigieuze publieksprijs. In de strijd om stemmers krijgt het museum hulp van Paul van Loon die tijdens dit festival mensen wilde overhalen te stemmen.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.