Wijknieuws

Gulden Klinker voor De Zijdekids


Ongeveer 20 kinderen tussen de 8 en 12 jaar maken onder begeleiding van volwassenen twee keer per maand het Zijdepark aan de Schoolzijde en Speelzijde schoon. De Kleine Wereldtuin, die iets verderop ligt, maken ze ook schoon. Regelmatig nemen de kinderen ook de zijstraten en de groengebieden in de buurt onder handen. Ze fotograferen het opgehaalde vuil zodat iedereen kan zien wat er is opgehaald.

Naast de buurtkinderen doet ook de naschoolse opvang Niels Holgersson mee met ongeveer 10 kinderen en één of twee leidsters. Om de kinderen bekendheid te geven in de wijk worden regelmatig professionals uitgenodigd om mee te doen zoals de wijkagent, de directeur van een nabij gelegen school of iemand van de bewonersorganisatie. De Zijdekids worden ondersteund door volwassenen uit de buurt en Stichting Boog. Vestia is intensief betrokken bij het Gulden Klinkerproject en heeft vorig jaar voor alle kinderen en begeleiders een uitstapje mogelijk gemaakt.

Bij de Gulden Klinker hoort een bedrag van € 1300,-. Dit geldbedrag wordt in overleg met de kinderen en het stadsdeelkantoor Escamp besteed aan de verbetering van de leefbaarheid in de wijk. De kinderen zijn al druk bezig om ideeën te verzamelen. Binnenkort nemen ze hierover een democratisch besluit.

Wie krijgt een Gulden Klinker?

Veel Hagenaars steken zelf de handen uit de mouwen om hun buurt schoon, leefbaar en gezellig te maken. Zulke mensen zijn goud waard, vindt de gemeente Den Haag. Alle mensen die samen iets doen om hun omgeving leefbaarder te maken, of dat nu buurtbewoners, ondernemers of scholieren zijn, kunnen genomineerd worden voor een Gulden Klinker. Voor meer informatie klik hier.

Foto’s: Jurriaan Brobbel

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.