Wijknieuws

Grote brand in Sportcentrum ForzaFit

brand

brandRond half een vanmiddag was er een enorme brand in sportcentrum ForzaFit in de Schipborgstraat.  Heel veel brandweerwagens waren daar aanwezig, om te proberen het vuur, dat waarschijnlijk ontstaan is in de sauna, te blussen.

Dat was haast onmogelijk, doordat het vuur in de tussenliggende ruimten nauwelijks te bereiken was. De brandweer probeerde door het inslaan van ruiten en het verwijderen van verschillende flappen die ruimten bereikbaar te maken. Ik vond het best een hachelijke zaak; want telkens zag je de vlammen uit het pand komen.

 

 

 

vlammen
Een brandweerman probeert een flap weg te halen; de vlammen worden direct door een ander gedoofd

 

slang in het water

In een sloot langs de Steenwijklaan (best een behoorlijk afstand) werd ook een waterslang met pomp gelegd, omdat er te weinig wateraansluitingspunten meer waren. Natuurlijk met een soort filter in het water, zodat er geen ongewenste zaken meegepompt zouden worden. Op de weg werd een brug gelegd, zodat het autoverkeer kon doorrijden.

 

 pomp
De pomp langs de weg om het water door te pompen

 

 brug over de weg

 

De rookontwikkeling was enorm; een groot gebied werd even later ook afgezet door de politie (ook ambulances waren continu aanwezig, voor het geval iemand onwel zou worden), zelfs op de Leyweg stonk het enorm! (Zelf ben ik toen ook maar weggegaan; dat je daar durft te blijven staan snap ik niet helemaal).

 

 rookontwikkeling

 

De mensen die in de overliggende portiekwoningen wonen, moesten hun huis uit vanwege de brand en rookontwikkeling.

 Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar helaas is het mooie sportcentrum helemaal afgebrand. De brand zelf was pas vanavond gedoofd!

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.