Stadsnieuws

De Haagse Markt

De Haagse markt, de grootste zelfs van Europa. Heerlijk om langs de kraampjes te lopen. Steevast eerst over de (vroegere) rommelmarkt. Nu staan er nog steeds wel kraampjes met rommel, maar het is meer een mix van diverse kraampjes geworden.  

Alles vind je op de markt, kleding, drogisten, huishoudelijke benodigdheden, bloemen en planten, vis, vlees en gevogelte, kruiden, groenten en fruit, kaas en noten en ga zo maar door.

Voor Mirjam moest ik voor dansles een zwarte joggingbroek hebben, en hier in de buurt kon ik maar niet slagen. Dus zijn we gezellig met zijn allen op 2e Pinksterdag naar de markt gegaan.

Als je er eenmaal bent, kom je er altijd achter, dat je beter een grote tas had kunnen meenemen.

In eerste instantie was het prima weer; we hoopten al dat de weermannen het weer bij het verkeerde eind zouden hebben gehad, maar helaas, een paraplu was toch geen overbodige luxe geweest.

Met bakken viel het uit de hemel.

 

 drumband

 

Toen we weer naar huis wilden gaan, kwamen we een kraam tegen langs de zijkant waar een drumband stond; druipend van de regen. Toch speelden ze met enthousiasme.

Het bleek dat er op 2e Pinksterdag veel activiteiten waren georganiseerd op de markt; jammer dat het weer niet meewerkte!

In de kraam stonden de Gebroeders De Gier, die zich in navolging van Couperus en Koot en Bie, inzetten voor het behoud en verspreiding van de enige echte oertaal waaruit alle talen ontstaan zijn: het Haags.   

Gebroeders de Gier

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.