Wijknieuws

Getuigen gezocht na brand Wateringse Veld

Getuigen
Getuigen gezocht na brand Laan van Wateringse Veld.
Eén van de uitgebrande auto’s….

Iedereen heeft vast het nieuws meegekregen van de brand aan de Laan van Wateringse Veld bij de Dublinweg.
Een vreselijke brand, waarbij de bewoners niet weg konden komen, omdat deze ontstond aan de zijde van de parkeergarage. Daar ligt namelijk de galerij die leidt naar de uitgang.
Met ladders en hoogwerkers werden de bewoners gisteravond uit hun huis gehaald.
Volgens de brandweer zijn twaalf mensen met ademhalingsklachten en snijwonden naar het ziekenhuis gebracht, van wie ‘enkele’ zwaargewond. Onder de gewonden zijn ook enkele kinderen. Getuigen worden gezocht!

Vandaag werden de uitgebrande auto’s weggesleept. Veel bewoners moeten tijdelijk hun huis uit vanwege de roet en andere schade.
De politie vraagt om getuigen omdat er vanuit wordt gegaan dat de brand is aangestoken.
Lees hieronder het bericht van de politie.
Weet u meer: neem contact op met de politie!

brand
uitgebrande galerij en parkeergarage. Bewoners konden niet weg.
Persbericht van de politie:

Zeven voertuigen brandden woensdagavond 1 januari rond 19.45 uur volledig uit op een afgesloten parkeerterrein aan de Laan van Wateringse Veld. Tientallen bewoners van het erboven gelegen appartementencomplex zijn door de brandweer geëvacueerd. In totaal zijn er twaalf slachtoffers met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan drie zwaargewond. Twee politieagenten zijn in verband met rookinhalatie nagekeken door een ambulance. Er is ook nog een kat overgedragen aan de dierenambulance. De politie vermoedt brandstichting.

Na de melding kwam de hulpverlening direct op gang. Het deels overkapte parkeerterrein bevindt zich onder het appartementencomplex en kan via de Dublinweg bereikt worden. Op de parkeerplaats bleken meerdere voertuigen in de brand te staan. Bij de brand kwam veel rook vrij, omdat de auto’s onder een overkapping van een flatgebouw stonden, blokkeerde de rook de vluchtweg van de bewoners. Boven het parkeerterrein zijn drie etages aan woningen. De brandweer ontruimde het hele gebouw en de bewoners zijn met bussen van de HTM vervoerd naar een tijdelijke opvanglocatie. De Laan van Wateringse Veld is gedurende het incident afgesloten geweest voor al het verkeer.

Getuigen
Puin wordt geruimd

De politie startte een onderzoek naar de oorzaak van de brand. De zeven uitgebrande auto’s zijn door de politiekraan meegenomen voor nader onderzoek. Forensisch rechercheurs zochten naar sporen in de parkeergarage. Agenten spraken al met een aantal getuigen, maar zoekt naar meer informatie. Er is inmiddels aangifte gedaan.

Getuigen gezocht
De politie vermoedt brandstichting en zoekt getuigen. Hebt u iets verdachts gezien in of bij de ondergrondse parkeergarage? Bel dan met 0900-8844. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.