Politiek

Geert Wilders bij Griekse Ambassade met drachmebiljetVandaag wilde Geert Wlders samen met fractiegenoot Tony van Dijck een drachmebiljet van anderhalve meter breed aan de vertegenwoordiger van de Griekse Ambassade overhandigen.
Tot een uur voor het moment dat hij dit zou doen zou hij welkom zijn geweest, aldus Wilders, maar op het laatste moment bleek dat hij toch niet welkom was na telefonisch contact tussen de ambassade en Athene.
Vóórdat hij arriveerde, zette politie hekken neer in een ruim gebied voor de ambassade. Iedereen werd vriendelijk verzocht zich daarachter te begeven.
De weg werd even afgezet en meer politie arriveerde.
Lopend met het biljet kwam Wilders samen met zijn bewakers aan, waar hij uitgebreid de pers te woord stond en uitlegde waarom hij tot deze actie had besloten.
De PVV is tegen de miljardensteun van de Europese Unie en Nederland aan wat het noemt ‘corrupte Grieken’. De Grieken betaalden met de drachme voor de euro werd ingevoerd.
De ambassade noemt de actie van Wilders een belediging voor Griekenland. Ook zou de PVV-er het dagelijks harde werken van heel veel Grieken negeren.
Wilders stopte nog wel een brief met zijn standpunten in de brievenbus van het ambassadegebouw.Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.