Natuur/milieu

Fuut in winterkleed, geen ijsduiker

fuut
Een fuut in winterkleed

Leuk plaatje hè?
Is wel een crop van een foto met 30 keer zoom….
Toen ik vandaag naar de Haagse Markt ging, zag ik op de Soestdijkekade tussen de woonboten ineens deze watervogel.
Huh?
Die leek op de ijsduiker!
Snel afgestapt, een paar plaatjes geschoten en thuis geupload.
Maar het hele voorkomen leek niet op de ijsduiker.

fuut
“herkenbare” fuut

Op de foto leek het meer op een fuut: maar de kop was totaal anders dan hoe ik ze ken!  Na wat googelen bleek het inderdaad om deze vogel te gaan, maar dan in winterkleed. ik moest even lachen in mezelf….
De fuut op de foto hier boven zwom ook op de Soestdijksekade, maar de soort was voor mij direct duidelijk. Mijn ogen zijn niet meer wat ze zijn geweest al mag ik mezelf gelukkig prijzen dat ik nog zonder bril kan.

eend
eend zwemd woonboot op Laak voorbij waar andere vogels en ganzen zitten te zonnen

De ijsduiker is overigens wel een aantal maal gesignaleerd op de Soestdijksekade!
Was ik er een dag eerder geweest, had ik hem misschien wel gezien, maar vandaag verkoos hij toch weer het Laakkwartier.
Helaas. Maar ik troost me met de gedachte, dat ik hem al een aantal maal op de plaat heb.
Wel ben ik vanmiddag nog even naar Laak gegaan om te kijken of ik toch nog een glimp van deze zeldzame watervogel kon ontdekken.
Waar hij vandaag was gesignaleerd volgens waarneming.nl heb ik hem niet gezien.
Wel diverse eenden, zoals deze met een deels  groene kop, witte borst en voornamelijk bruin bovenkleed. Een mengelmoes van een witte voorouder en wilde eend?

aalscholver
Rond de oude bielzen van Laak

Wel heb ik heerlijk genoten van het prachtige weer en de zon.
En natuurlijk alles om me heen, zoals dit beeld: diverse watervogels (zoals een aalscholver) die op, naast en langs de oude bielzen in het water van  Laak verbleven, waar ooit de grond gesaneerd werd. Veel is er niet meer herkenbaar van dit gebied. Wel het water met de oude grijpers. Wat zou er met dit gebied gaan gebeuren? Zouden de oude bielzen in het water blijven liggen?

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.