Wijknieuws

Florence Het Gulden Huis officieel Buurthuis van de Toekomst

Karsten Klein bevestigt bordje

 

Gisteren werd door wethouder Karsten Klein (in aanwezigheid van stadsdeeldirecteur René Baron) Florence het Gulden Huis officieel tot Buurthuis van de Toekomst benoemd. Dit deed hij door het naambord te bevestigen aan de gevel van het verpleeghuis.

 

toast en spekkies wordt de status gevierd

 
Met een toast en spekkies voor de kinderen werd gevierd dat Florence nu deze status heeft gekregen. Wijkmanager Martin Oosterheert was hier erg blij mee. Een verpleeghuis zorgt vaak voor een “drempel”. De naam Buurthuis maakt dat mensen makkelijker binnen zullen lopen.

In Buurthuizen van de Toekomst werken clubs, scholen, culturele instellingen en andere organisaties in de wijk met elkaar samen. Door het delen van voorzieningen en gebouwen kunnen zij samen werken aan het welzijn van de buurtbewoners. Dat is iets waar het Gulden Huis graag achter staat. Coördinator vrijwilliger Lieke de Liefde vertelt: “De afgelopen jaren hebben we wijkbewoners bij ons verwelkomd door aansprekende activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld Florence Musicals en het Gaardefestival. En natuurlijk zijn buurtgenoten altijd van harte welkom om in ons restaurant te komen eten. Het doet ons veel plezier dat we nu ook echt bekroond zijn als Buurthuis van de Toekomst. Het geeft ons energie om onze activiteiten nog verder uit te bouwen.”

Het Gulden Huis staat in een wijk waar een grote verscheidenheid aan culturen wordt vertegenwoordigd. Omdat Gulden Huis sterke wortels heeft in de wijk, komt de bewoner meer buiten en komt de wijk meer binnen. Om dit te stimuleren worden verschillende diensten aangeboden binnen de muren van Gulden Huis aan zowel bewoners van Gulden Huis als de inwoners van de wijk. Het café-restaurant is een aantrekkelijke plek voor wijkbewoners om samen met bewoners de maaltijd te genieten.

Ook de grote binnentuin en een jeu de boules zorgen voor een stimulerende wisselwerking tussen oud en jong. Gulden Huis  is daarnaast een ontmoetingscentrum met activiteiten en mogelijkheden voor onder meer vergaderen, creativiteit, bewegingslessen en muziek. Verschillende ruimtes/faciliteiten worden gratis beschikbaar gesteld voor lokale vrijwilligersinitiatieven. Voor organisaties zijn deze te huur tegen een maatschappelijk tarief. Daarmee wil Gulden Huis de band met de wijk nog verder versterken.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.