Diversen

Exit pontje De KeereweerOp 31 januari 2011 kwam De Keereweer die voer over de Rijswijkse Vliet in aanvaring met een vrachtschip. Gelukkig vielen geen gewonden; mensen die in het water waren gevallen, konden zichzelf redden.
De reden dat dit was gebeurd werd even later duidelijk: de gemeente Rijswijk ging bezuinigen en vanaf 1 januari 2011 ging het beheer van de pont naar goedkopere krachten vanuit de sociale werkplaats over. Aad van Geest die maar liefst 20 jaar op de pont had gevaren werd ontslagen. Net na zijn lustrum dat uitbundig was gevierd door buurtbewoners.


Door de waterpolitie Korps landelijke politiediensten (KLPD) werd een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanvaring. In afwachting van de resultaten van dit onderzoek werd het pontje uit de vaart genomen.

Tot mijn ontzetting komt het pontje niet meer terug in de vaart.
Een meerderheid van de partijen in de Rijswijkse gemeenteraad stemde gisteravond voor het defenitief opheffen van de veerdienst.  Vroeger maakten dagelijks ruim 130 mensen gebruik van de veerdienst. In 2013 komt er een extra brug over de Vliet.
En dat allemaal, door een naar mijn mening dom besluit om Aad van Geest te ontslaan….
Fietsers en wandelaars moeten nu dus nog langer omrijden en lopen om op de plaats van hun bestemming te komen.Please follow and like us:

3 reacties

 • Eduard

  Het verdwijnen van het pontje, tegen de wens van de bevolking, als resultaat van stupide beleid, het bouwen van een Cultuurforum, waardoor bibliotheken dicht moeten en het Koorenhuis moet stoppen met lesgeven. Ongeveer zestig amateurtoneelgezelschappen die de pijp aan Maarten moeten geven, omdat de subsidie stopt.
  Zo verliezen de burgers hun vertrwouen in de democratie.

 • Ed Ploeg (NIKS)

  We hebben en we denken er nog over ons idee voor een lokale partij uit te breiden naar meer steden. Voorlopig gaan we niet verder als in overleg ons concept af te staan, gewoon omdat het haast onmogelijk is een grote organisatie in het leven te roepen zonder dat er ratten op je bootje komen. De meeste nieuwe partijen zijn onderuit gehaald, door deze mensen die of voor eigen gewin gaan of die vanuit andere partijen molletje lopen te spelen.

  Ondanks dat moeten er nieuwe partijen komen. We zien dat CDA,PvdA,VVD,SP,Groen Links,D66 een te hechte club is geworden met weinig anders voor ogen dan de eigen organisatie. Bovendien hebben ze zich in maatschappelijke organisaties en ambtenarij te veel ingevreten. Als in 2014 er verkiezingen zijn zullen de lokale partijen dan ook wel weer een driftig partijtje meeblazen. Helaas altijd te klein en dus is er altijd noodzaak voor nieuwe partijen.

  Wij hier hebben onze partij nog niet gepresenteerd om een beter persmoment af te wachten, maar als dat is aangebroken zullen wij alles in het werk stellen om al die mensen die afgezien hebben van hun stemrecht te mobiliseren. Bij ons zijn de thuisblijvers in grote meerderheid. 56% blijft thuis. Zij keren zich af van politiek maar beseffen niet dat als jij je niet met de poitiek bemoeit, de politiek zich wel met jou bemoeit.

  Als geboren en getogen Hagenees (Schilderswijk, Spoorwijk, Bouwlust) kom ik nog regelmatig in de stad. Spijt dat ik ben weggegaan heb ik wel vaak gehad, maar dat wordt steeds minder. Den Haag tussen de Singels is niet echt aantrekkelijk meer. Scheveningen bad is om zeep geholpen, Kijkduin staat op de nominatie. Monument na monument sneuvelt, de blikken zijn teveel naar buiten gericht. Europese Culturele Hoofdstad, Internationale stad van recht en (Vrede?). Terwijl lokale politiek toch zou moeten zijn, van en vóór Den Haag en de Hagenezen.

  En dat pontje, ach dat heet toch niet voor niets de keereweer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.