Natuur/milieu

Even genieten van wat natuurplaatjes
Natuur; het blijft elke dag voor mij weer iets om van te genieten.
De natuur kan hard overkomen, maar tegelijkertijd geeft het zo iets schitterends om naar te kijken!
Zoals deze struiken, die volledig in bezit zijn genomen door de spinselmotten.
Kom je dichterbij, dan zie je de rupsen van deze nachtvlinder in hun spinsels krioelen; duizenden zijn “aan het werk” aan de Westduinweg.

Maar zie ook deze schitterende libelle; ik denk wel zo’n 8 centimeter groot! Ongelooflijk toen ik hem  zag zitten in mijn laurierstruik. (Als iemand een paar takken wil hebben; geef rustig een gil; ik moet hem weer hoognodig snoeien).

Ook liep vandaag dit citroenlieveheersbeestje in dezelfde struik; vreemd, want er zit geen meeldauw in. Misschien verdwaald; want zoals elk jaar heeft de mahonie wel weer meeldauw.
Het blijven mooie kevers om naar te kijken; zo fel, zo geel.

Vorig jaar zag ik deze bladluissoort voor het eerst. Wat voor soort het is weet ik niet. Vorig dacht ik dat het misschien een microvlinder was, maar toen schreef iemand, dat het echt een bladluis was. Nooit eerder had ik ze gezien en ook niet meer erna, tot dit jaar; ik zie ik ze in de hele stad rondvliegen. Ik vind ze echt mooi! Deze had pech; hij belandde in een spinnenweb. De baby-spin was er blij mee.

Ik besluit met een van de mooiste zonsondergangen van de afgelopen tijd. Dinsdagavond, na de hevige regenbui klaarde de lucht deels op en de ondergaande zon maakte van de resterende wolken een sprookjesachtig beeld.
Het blijft puur genieten….


Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.