Natuur/milieu

Einde Koning WinterHet is een veel te lange tijd stil geweest op mijn blog. Druk was ik aan het schrijven van artikelen voor de wijkkrant, maar ook de zin om de weinige tijd die ik over had aan het updaten was ver te zoeken.
Liever genoot ik van buiten, de laatste momenten van de winter; ik geniet ervan…
De dooi kwam snel! Je zag bijna met de minuut het ijs verdwijnen, zoals op bovenstaande foto die eergisteren is gemaakt.
De avond ervoor zag ik nog een schitterende zonsondergang: wat een kleuren!
Zondag viel nog een stevige laag sneeuw in Den Haag; een prachtig gezicht ‘s avonds op de brug over het water van De Gaarde.
De dag erop was de ingetreden dooi echt een feit; wel waren de secondaire wegen nog erg verraderlijk; gelukkig had het strooizout op de wegen en fietspaden zijn werk gedaan; voor het eerst ben ik die dag weer heerlijk op pad geweest op mijn fiets én snorfiets.
De vogels waren erg gelukkig met het verdwijnen van al dat ijs; in de dakgoten namen ze een verkwikkend bad.
Ik ben benieuwd of en wanneer de plastic zakken om de olijven op het Buitenhof om ze te beschermen tegen de kou weer weggehaald zullen worden.Please follow and like us:

Eén reactie

  • L@dyLღ√Ƹ

    De winter duurt tot 20 maart totdat de Lente begint, en herinner mij ‘n jaar waarin we op 25 april nog sneeuw hadden, dus het is nog niet voorbij Geertje 🙂 Maar sneeuw kan mij zeker gestolen worden, want het beperkt mij in het gaan en staan waar ik wil, en heel veel anderen met mij. Fijne avond. L@dyLღ√Ƹ

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.