Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Een geweldige middag met Writers Unlimited in Theater DakotaVan donderdag 19 t/m zondag 22 januari 2012 vindt 17e editie van het festival Writers Unlimited plaats.
Op zaterdag 21 januari vond dit festival ook plaats ‘op locatie’: in de prachtige studio van Theater Dakota voor een Meet & Greet onder leiding van Vamba Sherif (één van de belangrijkste Nederlandse schrijvers met Afrikaanse roots van dit moment). Hij staat links op de foto.
Onder andere de Afrikaanse auteurs Helon Habila (winnaar van de Commonwealth Writers Prize),
Kopano Matlwa (dé rijzende ster in de Zuid-Afrikaanse literatuur),
Nii Ayikwei Parkes (dichter, schrijver en commentator op de BBC-radio)
Namen hieraan deel.
Ook was er een optreden van zangeres Adejoke Babington-Ashaye die acapella zong; sterk en indrukwekkend!
Maar ook een optreden van een andere zangeres die zichzelf begeleidde op gitaar. Helaas weet ik haar naam niet. Graag zou ik deze weten; is er iemand die me dat kan vertellen?

Na afloop was er voor het publiek ruimschoots de tijd de gelegenheid vragen te stellen aan de schrijvers. Het programma liep dan ook enigszins uit.
Het was een geweldig gezellige middag. Eerst leek het of het vrij rustig zou blijven in de zaal, maar al snel werden er stoelen bijgezet. Een opmerking die me erg bezighield was het antwoord van Helon Habila op een vraag uiit het publiek. Het kwam er ongeveer op neer dat de vorming van een democratie altijd gepaard gaat met chaos, omdat iedereen plots wel iets in te brengen heeft en zijn mening kenbaar kan maken. Dit brengt wanorde.

Writers Unlimited, voorheen Winternachten, is een internationaal literatuurfestival. Writers Unlimited brengt schrijvers en journalisten, denkers en dichter, én hun publiek samen in Den Haag. Tijdens die ontmoetingen wisselen ze hun literaire werk, hun ervaringen, dromen en ideeën uit. Over grenzen en talen heen en in een informele sfeer.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.