Muziek

Hans Dulfer in nieuw Jazz Festival: Jazzin’ The HagueNa het faillissement van The Hague Jazz is besloten een nieuw jazzfestival te organiseren in het ‘vertrouwde’ World Forum onder de naam ‘Jazzin’ The Hague‘ .
Internationaal gelauwerd jazzpianist en aanjager van dit nieuwe initiatief Peter Beets zegt hierover:  “Den Haag is een jazzstad in hart en nieren en met trots kan ik mededelen dat er op 1 en 2 juni 2012 in het World Forum weer een mooi jazzfestival plaats zal vinden”.
Peter Beets is  Hagenaar van origine en bezig met  een bloeiende  internationale carrière als jazz pianist. Beets speelt met jazzgrootheden als Wynton Marsalis en Chick Corea, maar is ook de vaste pianist van Rita Reys en het Jazzorchestra Of The Concertgebouw.
”Er moest gewoonweg wat gebeuren. Mijn geboortestad Den Haag heeft een rijke jazztraditie die teruggaat tot ver in de vorige eeuw. Dat kunnen we niet zo maar uit onze handen laten glippen. Het faillissement van The Hague Jazz mag niet het faillissement van Jazz in Den Haag betekenen ”, aldus Beets.
Michiel Middendorf, algemeen directeur World Forum: “Wij zijn blij dat Jazz weer ‘thuis’ is. Het World Forum heeft een zeer lange jazzgeschiedenis en het gebouw ademt nog steeds dezelfde intieme gemoedelijke sfeer van de echte liefhebbers. We zijn trots dat we weer gastheer kunnen zijn”.

Voor de organisatie en uitvoering van het festival is het Haagse evenementenbureau AT Events benaderd. Arwin Touw, algemeen directeur van AT Events: “Onze expertise in publieke evenementen, kennis op het gebied van het werken met zowel nationale- als internationale artiesten, onze Haagse roots en betrouwbaarheid waren hierbij doorslaggevend. We zijn dan ook verheugd om aan zo’n mooi evenement te kunnen meewerken en zullen met dit festival de grandeur weer terugbrengen”.
Ook met het naast het World Forum gelegen Bel Air Hotel zijn er afspraken gemaakt. In het verleden vonden hier de alom bekende “jazz after party’s” plaats. Ook bij Jazzin’ The Hague kunnen de jazz liefhebbers hier tot in de late uurtjes terecht.

Het programma wordt samengesteld door een vakkundige programmacommissie onder leiding van Peter Beets en Michel Peek en zal binnenkort door de organisatie van Jazzin’ The Hague bekend worden gemaakt. Naast internationale jazzgrootheden, zal het programma bestaan uit veel Nederlandse top jazzgroepen en jong talent.
Op dit moment kan er al één naam bekend worden gemaakt, namelijk die van saxofonist en bandleider Hans Dulfer. Dulfer: “Ik ben nog altijd op diverse (jazz)fronten actief dus is het voor mij een unieke kans om tijdens de twee festivaldagen nu eens verschillende opvattingen te presenteren in dezelfde ambiance. Wat het precies gaat worden weet ik nu nog niet maar dat het een onvergetelijk feestje gaat worden staat vast!”

Ik ben benieuwd!
En ook blij dat het Jazz festival niet volledig verdwenen is. Het faillissement van The Hague Jazz en het verdwijnen in het verleden van het Jazzfestival gaven weinig moed.
Ik hoop dat Peter Beets en AT Events er weer een mooi feest van maken voor alle Jazzliefhebbers.
De locatie is in elk geval goed vind ik. Een betere keuze is er niet voor een dergelijk festival.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.