Natuur/milieu

Echt lenteweer blijft nog even uit
Bij alle regen, even een wat zonniger blog.
Echt lenteweer zoals vorig jaar is er niet echt.
April is zelfs iets te koud dan gemiddeld; en dat merk je.
Ook in de natuur; bomen die normaal allang vol blad staan zijn nog behoorlijk kaal.
Gelukkig laat de zon laat zich tussen de buien door ook regelmatig zien, dus prima weer om af en toe buiten te zijn.

Onze pruimenboom heeft behoorlijk in bloei gestaan, ondanks dat de duiven de knoppen leken op te eten.
Ik hoop dat ook dit jaar we weer kunnen smullen van de heerlijke gele pruimen; zo lekker heb ik ze nog nergens gehad!
Ook onze tulpen bloeien nog prachtig.
Nog steeds tref ik in onze tuin veel zevenstippelige lieveheersbeestjes aan. Helaas nog steeds geen andere soort, maar aan de andere kant, ook gelukkig geen veelkleurig aziatische lieveheersbeestjes! Mochten ze eitjes leggen, zijn de larven in elk geval veilig voor deze veelvraat. Op het Plein in Den Haag trof ik weer een aantal viervleklieveheersbeestjes op de Linden die beginnen uit te lopen.
Eergisteren zag ik eindelijk weer een vrij zeldzaam lieveheersbeestje, een elfstippelig lieveheersbeestje. Toen baalde ik wel even dat ik mijn Panasonic FZ10 niet bij me had, maar de foto is toch redelijk gelukt na een paar mislukte pogingen. Macro is niet een sterke kant van de FZ38 helaas. Vaak tref ik deze niet aan, dus als ik er een zie dan moet ik deze vastleggen!
De pruim is nu uitgebloeid, maar de kers die we eind vorig jaar hebben geplant, bloeit nu uitbundig. Heerlijk al die bloemen te zien.Please follow and like us:

2 reacties

  • Hanny

    Het mag van mij zo langzamerhand wel wat warmer worden. Gelukkig trekt de natuur zich daar niet zo veel van aan. Alles komt wel, maar een ietsiepietsie later. Voor de bloesem is dit koele weer ook beter, anders zouden de bloemen zo weg zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.