Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Den Haag Helpt in Bouwlust/Vrederust

 

Soms gebeuren er dingen in de stad, waar ik toch wel wat sceptisch tegenover sta.

Zo ook de “Den Haag helpt Beurs”.

Maar gisteren moest ik mijn mening toch bijstellen.

In Bouwlust, vlakbij de “Groene Doos” was een grote tent neergezet, waar deze beurs die dag voor de wijken Bouwlust en Vrederust zou plaatsvinden.

Deze beurs is bestemd voor mensen met een laag inkomen.

Allerlei informatie werd gegeven over bijvoorbeeld voorzieningen, vergoedingen en werk. Maar ook werd er informatie waar je recht op hebt en er konden aanvragen worden gedaan voor vrijstellingen van belastingen of je kon hulp krijgen bij het invullen van diverse formulieren.

 

 

Op de beurs was een speciale ruimte gereserveerd, waar je persoonlijk te woord gestaan werd door vakkundige mensen.

 

 

Bij de ingang was een soort “huiskamer” gemaakt, waar diverse hulpmiddelen tentoongesteld stonden. Deze stand was speciaal voor mensen met een handicap. Ook daar kon je terecht voor allerlei informatie over voorzieningen of financiele tegemoetkomingen die de gemeente verstrekt bij een handicap of als je bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig hebt.

 

 

Maar ook stonden er diverse stands van bijvoorbeeld de wetswinkel, sociaal raadslieden, hulp bij schulden en Schroeder (Kringloop, dienstenwinkel en E-team).

 

 

Maar ook niet-gemeentelijke instellingen die met minder te besteden geld te maken hebben waren aanwezig, zoals bijvoorbeeld Letscamp, waar ik hier (klik) al een artikel aan wijdde.

Al met al denk ik dat veel mensen toch hun voordeel uit dit soort beurzen kunnen halen; jammer dat mensen niet door middel van hun inkomen (wat toch bekend is bij de belastingdienst) automatisch vrijstellingen krijgen van belastingen! Eigenlijk zou die hele rompslomp niet nodig hoeven te zijn in deze geautomatiseerde tijd.

 

Meer foto’s? Klik hier     

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.