Stadsnieuws

Demonstratie woonwagenkamp Escamplaan


Donderdag 29 maart demonstreerden ongeveer 150 tot 200 woonwagenbewoners, onder begeleiding van een immense overmacht van blauw, die met hun caravans naar het Malieveld waren getrokken. Zij zijn boos, omdat het woonwagenkamp op de Escamplaan voor 2009 plaats moet maken voor nieuwbouw. Een vervangende plek krijgen zij niet, omdat de gemeente het aantal standplaatsen in Den Haag wil verminderen. Het woonwagenbeleid kost teveel aldus de gemeente.


De demonstrerende mensen wilden praten met wethouder Norder of burgemeester Deetman, maar toen dat niet lukte gingen zij weer terug naar het Malieveld


Van Johnito mocht ik een filmpje plaatsen op deze weblog van de demonstratie.
size=”2″>

Lang is beloofd dat dit woonwagenkamp gerenoveerd zou worden. Een schok was het dan ook, dat het zou moeten sluiten. Voor een deel van de bewoners is vervangende plaats op bestaande woonwagenkampen gereserveerd, volgens de gemeente, maar niet voor iedereen. De anderen moeten maar in een huis wonen, een nieuw woonwagenkamp in Ypenburg dat gebouwd zou gaan worden gaat niet door. Wonen in een woonwagen is niet meer van deze tijd vindt wethouder Norder. Lees ook mijn eerdere bericht hier. Garanties op een alternatieve plek hoeven niet gegeven te worden, omdat volgens de voorzieningenrechter het “terugdringingsbeleid” van de gemeente niet in strijd is met de wet en daarom mag het aantal woonwagenkampen in de hofstad worden teruggebracht.

Beloofd was dus renovatie, daarna vervangende plaats op Ypenburg. Niets van dit gebeurt.


Het afschaffen van de woonwagenwet was wel heel handig om de vervangende plekken te ontzeggen!


De grond die zij jaren mochten gebruiken wordt afgepakt en gebruikt voor nieuwbouw. Vanzelfsprekend voornamelijk voor dure woningen. Zo brengt de grond meer geld in het laatje dan de woonwagenkampen.


Maar, wat gebeurt er straks met deze mensen? Gaan ze net als vroeger, of nu als bijvoorbeeld in Frankrijk weer rondtrekken, waardoor ze overal worden weggejaagd en opgejaagd?

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.