Stadsnieuws,  Wijknieuws

De vakantiepas komt er weer aan voor de basisscholen

de VakantiePas
De VakantiePas viert feest in het Zuiderpark.
Wat leeft er allemaal in het water?

De zomervakantie komt er weer aan! En dat betekent dat in Den Haag de vakantiepas weer wordt uitgedeeld aan alle leerlingen van de basisscholen.
Er zijn altijd enorm leuke activiteiten te beleven met korting of zelfs helemaal gratis.
Ik was altijd erg benieuwd wat er allemaal te doen was dus deze pas was hier altijd erg welkom!
Dit jaar is het een heel speciaal jaar, want de Vakantiepas bestaat maar liefst 25 jaar.

de VakantiePas
Lekkere broodjes met kruidenboter maken

Kavita ParbhudayalSamen met Natuur en Milieu Educatie van de gemeente Den Haag organiseerde deze stichting daarom gisteren een feestelijke bijeenkomst met wethouder Kavita Parbhudayal en groep 6 van basisschool De Ark.
Voordat ik gevaccineerd werd in de Broodfabriek, besloot ik nog even langs de stadsboerderij Herweijerhoeve te gaan, om een kijkje te nemen. De wethouder heb ik niet gezien, maar de activiteiten wel: enorm leuk!
De foto links is dan ook een persfoto van de Stichting.

Ruim 55.000 Haagse kinderen van 4 t/m 12 jaar ontvangen deze weken de VakantiePas op school. Behalve groep 6 van De Ark, die ontving de VakantiePas uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal.
Voordat zij de VakantiePassen uitdeelde en vragen beantwoordde van de kinderen, was er al in slootje gevist, waren er duikerwantsen en slakken gespot en was er kruidenboter gemaakt met kruiden uit de tuin van stadsboerderij Herweijerhoeve.

Onder het genot van beboterde broodjes en glazen met bubbels werd er vol trots teruggeblikt op 25 jaar VakantiePas en enthousiast gesproken over de activiteiten van 2021. In de VakantiePas staan namelijk meer dan 80 verschillende activiteiten, gratis of met korting! Het Zuiderpark heeft een apart katern met speciale ‘Zuiderpark Vakantiepark’ -activiteiten en acties. Dit naast het aanbod van ondermeer sportverenigingen, musea, workshops, restaurants en zwembaden.

Of de zon nu gaat schijnen of niet, met de VakantiePas wordt het hoe dan ook een mooie zomervakantie!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.