Natuur/milieu

De storm bracht ook veel vogels in de problemenOp Westonline kon je het al lezen: de storm van vorige week bracht ook veel vogels in de problemen. Deze werden naar vogelasiel De Wulp gebracht.
Ook een papegaaiduiker was onder de ernstig verzwakte vogels. Deze vogel is aan de Nederlandse kust een zeer zeldzame gast en hoort eigenlijk nu thuis in (onder andere) Ierland.en Groot Britannie.
Ik vind het een schitterend dier te zien en hoopte een glimp te mogen opvangen van deze prachtige vogel evenals in 2007.
Ik heb hem inderdaad mogen zien, maar helaas kwam hij uit de vriezer. De foto is dan ook een archieffoto.


Het dier was zo verzwakt, dat alle spieren waren ‘opgebrand’ tot en met zelfs zijn nieren werd mij verteld. Ik kon voelen hoe mager hij was….  Overlevingskans, ondanks dat ze hard hun best hadden gedaan, had hij eigenlijk al niet.
Een papegaaiduiker zet alles op alles om op zee te blijven. Daardoor zwakt hij enorm af om uiteindelijk volledig uitgemergeld aan land te komen.
Ook voor wat de overige vogels die naar het vogelasiel waren gebracht was het een moeilijke zaak.

De Wulp raadde aan als mensen verzwakte of met olie besmeurde vogels aan de kust vond ze langs te brengen. Want er is zeker een kans dat ze het overleven!
Maar ook vroegen ze dode geringde vogels in een tas te doen en deze af te geven; aan de hand van de ring kon aan de persoon en/of instantie die deze vogel geringd had, de gegevens doorgegeven worden zoals hoe oud deze was geworden en of het een mannetje of vrouwtje was (soms zie je dat pas op latere leeftijd door het kleed en meestal worden vogels geringd als ze jong zijn).Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.