Kunst/Cultuur

De Betovering

 Elk jaar in de herfstvakantie, vindt in Den Haag “De Betovering” plaats. Dit is een kunst en cultuur festival voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar (maar ouders vinden het vaak stiekem ook wel leuk).

Hiernaast zie je de mascotte van De Betovering met een van de organisatoren van het festival Bonny van der Burg.

Het thema van dit jaar was De Ontdekkingsreis. Duur is het niet, dit jaar 3,50 euro per voorstelling of workshop en met een Ooievaarspas 50% korting.

  

 

Afgelopen zondag was op het (drukke) Spuiplein een optreden van W Ish. De titel, Ish, is afgeleid van het Engelse achtervoegsel '-ish' ('-achtig'), een woord dat wordt gebruikt als iets niet precies te definiëren is, omdat het zowel het één als het ander is. ISH staat voor het multidisciplinaire karakter van de voorstellingen: acrobatische stunts en dans op inline skates, streetdance, breakdance, martial arts, videokunst, een live mix van een DJ, acrobatiek, rap, beatbox en zelfs bungee jumpen vinden een plek binnen ISH.

 De naam van de groep staat daarnaast voor het multitalent en de veelzijdigheid van iedere speler: zij beheersen immers allemaal diverse disciplines. ISH staat tevens voor de achtergrond van makers en spelers, die ieder uit een andere hoek van de wereld afkomstig zijn. Ook die culturele achtergrond is niet altijd even eenduidig en dus '-ish'.

Natuurlijk was werd niet alles gedaan; bungee jumpen is nauwelijks te doen daar!

  

 

Ik vond het een enorm verrassende en afwisselend optreden en heb genoten! Zeker niet alleen kinderen genoten ervan; maar ook veel volwassenen. Het was bestemd voor de wat oudere jeugd (boven de 10); het viel ook op dat de oma’s en opa’s met hele jonge kinderen al snel weggingen.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.