Wijknieuws

Dakloze in water in Moerwijk
In Den Haag Zuidwest wordt steeds meer de armoede merkbaar.
Steeds vaker zie ik mensen rondlopen die zo te zien geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.
Vandaag werd volgens de politie een dakloze man levenloos in het water tussen de Aagje Dekenlaan en Betje Wolffstraat gevonden.
Het stoffelijk overschot werd gevonden door jongeren die aan het voetballen waren. Ze zagen het lichaam toen de bal in het water terecht kwam. Hoe vreselijk moet dat zijn om dat als kind te zien!
Mogelijk is hij in het water gevallen tijdens het plassen. De recherche deed lang sporenonderzoek.

Please follow and like us:

10 reacties

 • Ton

  “Mogelijk is hij in het water gevallen tijdens het plassen. De recherche deed lang sporenonderzoek.”

  Gaan ze het water nu onderzoeken op urine en krijgen de nabestaanden een bon voor wildplassen als dat positief blijkt?

  Maar het is al triest genoeg.
  Steeds meer mensen komen van buiten Den Haag voor de in verhouding goede voorzieningen die we in Den Haag hebben. Het supersociale beleid heeft een aanzuigende werking en het is zelfs zo dat omliggende gemeenten als Zoetermeer daklozen gewoon naar Den Haag sturen.
  Het moet regel worden dat we alleen onze eigen Haagse daklozen opvangen en daarom dienen daklozen teruggestuurd te worden naar de gemeente waar ze het laatst als woonachtig stonden ingeschreven.
  En dat heeft niks met harteloos te maken.
  Den Haag kan niet de ellende van heel Nederland op zich nemen, laat staan van heel Europa.

 • admin

  Kan je helaas niet meer dan gelijk geven; als je als leest dat Den Haag het niet meer aankan….
  Maar triest blijft het wel; het zou in een land als Nederland niet mogelijk mogen zijn in een dergelijke situatie te belanden dat je nergens meer terecht kan.

 • Ferry

  Hoe zie je dat dan Ton ?
  De mensen lopen toch niet met een bordje … “ik ben een echte haagse dakloze” .
  Bovenal .. de gemeente Den Haag pretendeerd stad van recht en vrede te zijn.
  Het houd toch niet op bij de zone Stadhoudersplantsoen…?
  Mensen in nood dienen geholpen te worden , ook die uit Zoetermeer , die dan niet op de Aagje Dekenlaan hun droeve einde hoeven te vinden.
  Het zou je kind of je broer maar wezen ( ook al is hij volwassen ), ieder mens heeft recht op een humane behandeling.

 • admin

  @Ferry,
  Ook mee eens, maar heeft niet elke stad eigenlijk de verantwoording en verplichting om eigen dak- en thuislozen op te vangen?
  Het is toch van de zotte dat velen nergens terecht kunnen!?
  En echt, ik spreek uit ervaring….

 • Ton

  @Ferry,
  Het gaat niet aan dat andere gemeenten hun daklozen over de Haagse schutting kieperen omdat ze zelf voor de huisvesting van daklozen 0,00 op hun begroting hebben staan.
  En dat is al jaren zo.
  Laten we het eens over de humane behandeling van dat soort gemeenten hebben.
  Mensen in nood helpen is prima, maar wel alle gemeenten en niet alleen de Haagse burger er voor op laten draaien in deze regio.
  Of mogen we de rekening van de kosten van pakweg 3 daklozen naar u sturen?
  Wilt u pinnen?

 • Ton

  En als we het nu toch over daklozen in het algemeen hebben.
  Je moet mensen leren vissen en niet de vis elke dag achter hun reet aan lopen sjouwen.
  Dat is wat er fout gegaan is met die linkse terreurcellen, die ze vergoelijkend, SP, PvdA of GL noemen. Die hebben de zelfredzaamheid van de mensen langzaam maar zeker om zeep geholpen. Tegenover elke zielepoot staat tegenwoordig een (boven)modaal verdienende geitenwollensok.
  Mensen zijn verworden tot electorale vissen in een vijver waar ze niet meer uit mogen komen.
  Want als ze ontsnappen, dan zitten al die linkse partijen in een lege vijver naar kiezers te hengelen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
  En een ieder die niet kan werken omdat die daar fysiek en mentaal niet toe in staat is, moet geholpen worden. Maar als ik zie wat er zoal bij de supermarkt voor de deur hangt met die daklozenkrant, dan wordt ik daar toch wel boos om.
  Mensen in de kracht van hun leven die helemaal niks mankeren behalve een niet uit te roeien vorm van luiheid. Ik koop ook nooit en krant, uit principe. Ga maar werken met je luie sodemieter. En kom nou niet aan met de dooddoener dat er geen werk zou zijn.
  Een ieder die ook heden ten dage een bedrijventerrein oploopt zonder diploma’s, maar wel wil aanpakken en aangeeft te doen wat er gevraagd wordt, komt echt niet zonder werk van dat terrein af.

 • SirCumSized

  Voor de mensen die zo snel hun oordeel klaar hebben over “daklozen” het volgende;
  Den Haag is al sinds 2006 bezig om hun toen plusminus 2000 “dak- en thuislozen” tijdelijk te huisvesten in één van de 100 (!!!) voorzieningen in de stad. Dat lukt voor een kwart van die 2000 want niet alle dak- en thuislozen willen zélf geholpen worden of zien de hulp als een bedreiging door hun psycho sociale toestand. De gemeente is dus al sinds jaar-en-dag bezig met outreachend naar deze doelgroep toe te werken en hun een perspectief te bieden op het gebied van inkomen, wonen en eventueel werk/dagbesteding maar de uitval van deze doelgroep bij dit soort zorgtrajecten is zeer groot door verschillende oorzaken. Overigens valt die “zuigende” werking van Den Haag met zijn dak- en thuislozenbeleid best wel mee als je weet dat Leiden en Rotterdam in verhouding veel meer dak- en thuislozen heeft dan Den Haag?

 • Ferry

  Citaat… ( Een ieder die ook heden ten dage een bedrijventerrein oploopt zonder diploma’s, maar wel wil aanpakken en aangeeft te doen wat er gevraagd wordt, komt echt niet zonder werk van dat terrein af.)
  Dat ben ik niet met je eens Ton , en zeker vandaag de dag niet , zonder diploma’s kom je nergens aan de slag.
  Waarom zouden er dan nog scholen zijn ?
  En “linkse terreur cellen ” ? Ik begrijp best dat je een afkeer hebt van de partijen die je daar onder schikt en voor een deel kan ik er zelfs in meegaan … de PvdA is inderdaad een regenten partij die te vaak meent te weten wat goed is voor de mensen .
  Maar naar mijn mening verdient de daklozenkrant verkoper echter respect , hij is misschien niet van “enorme economische waarde” , maar zijn aanwezigheid bij de deur van een supermarkt mag en kan geen reden zijn hem of haar te veroordelen als een nietsnut…
  In de meeste gevallen word ik door de krantverkoper vriendelijk gegroet , dat is dan weliswaar geen gebaar wat wereldschokkend is maar wel mooi meegenomen , temeer ook dat ik de indruk heb dat die mensen dat ook daadwerkelijk menen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.