Uncategorized

Dag van de Haagse ontmoeting

26 september was het de x93Dag van de Haagse ontmoetingx94. Deze dag was ingesteld door wethouder Rabin Baldewsingh om onder andere onderlinge banden te versterken. x93Door Burgerschap hoog op de agenda van de gemeente te zetten, wil het college Hagenaars stimuleren om weer meer grip te krijgen op hun leefomgeving. Binding moet de kloof tussen Hagenaars onderling en Hagenaars en buurt en overheid overbruggen. Burgerschap betekent dat mensen zich betrokken voelen bij en verantwoordelijkheid nemen voor hun sociale omgeving. Een burger voelt zich mede-eigenaar van zijn straat en zijn buurt. Burgerschap biedt grote kansen om achterstand, sociale uitsluiting en cultureel isolement aan te pakken. Ook de betrokkenheid bij de stad wordt zo gestimuleerdx94.

In heel Den Haag waren allerlei activiteiten te doen en bekijken.

Op de site van de Haagse ontmoeting kan je zien welke allemaal..

Overigens blijft deze site bestaan; wethouder Baldewsingh vertelde, dat  meerdere activiteiten ontplooid gaan worden en dat die via deze site te volgen zijn.

culturalis

Op de Leyweg stopte de bus van de Stichting Culturalis, waar een Bazuinkoor (overigens in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt er niet gezongen), een Bollywood dansgroep en Wushu (de verzamelnaam van alle Chinese krijgskunsten). optraden.

agnes Kamstrax92s Avonds was er een feestelijke avond in het Zuiderpark, gepresenteerd door Agnes Kamstra. Na een zeer goed verzorgde maaltijd leidden Burundese trommelaars de mensen naar het openluchttheater, waar wethouder Baldewsingh de avond opende.

baldewsinghDaarna verschenen op het podium de acteurs van de bewonersorganisatie Rustenburg-Oostbroek, twee beroeps en een amateur, met het toneelstuk ‘Zo was het vroeger’. Drie Hagenaars, xe9xe9n geboren en getogen in de stad, xe9xe9n geboren in Marokko en xe9xe9n geboren in Turkije showen elkaar de fotoalbums uit hun jeugd. Ondanks de andere achtergronden, blijken de verschillen toch wel erg klein te zijn!

Ik heb genoten van het toneelstukx85

Er volgde een discussie over hoe weer eenheid te krijgen, de saamhorigheid te versterken en iedereen hiertoe te motiveren. Wethouder Baldewsingh gaf aan dat vanaf 2007 1 miljoen euro beschikbaar was (Fonds Burgerschap) voor particuliere (wijk)initiatieven die dit kunnen bewerkstelligen. Iedereen kan dit x96onder bepaalde voorwaarden- ook aanvragen. Bureacratie zou er nauwelijks aan te pas komen. Voor meer informatie, zie hier.

Rond half elf sloten de Burundese trommelaars de avond af.

Ik vond het een geslaagde avond!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.