Natuur/milieu

Bultrug zwemt al dagenlang in Scheveningen!

Bultrug
Ergens tussen deze golven zwemt de Bultrug

Ergens, tussen deze golven, zwemt de bultrug.
Het is echt waar.
Ik heb hem met beide ogen gezien!
Nee, je zal hem niet herkennen op de foto: ik kreeg hem niet te pakken helaas zoals ik wilde.
Maar ik wel zag ik zijn rug of vin, daar wil ik vanaf zijn.
En het allermooiste: ik zag de fontein… Toen wist ik het zeker.

Bultrug
Dat donkere vlekje is de bultrug. Eh… moet je maar aannemen 😉

Natuurlijk maakte ik een paar foto’s, van waar ik hem zag, want wie weet zou mijn toestel hem toch pakken. En ja, al is het echt ontzettend vaag en is het te betwijfelen voor wie er niet bij stond: er staat vaag iets op één van de foto’s. Maar wat ik al schreef, vaag.  Jammer. En of ik de kans krijg nog een keer te kijken weet ik ook niet want niemand weet hoe lang hij er zal zijn..

Toen ik naar de opening van Cool Event ging namelijk dacht ik “ik ga wat vroeger, wie weet kan ik een glimp opvangen!”. Zo heb ik dus een half uur naar de horizon staan staren. Samen met nog een stel was ik getuige van de fontein van deze walvis.

Bultrug
Veel werkwagens rijden tussen de vele mensen die naar Scheveningen gingen afgelopen zondag

Het is bijzonder de bultrug te mogen zien.
Hij zwemt nu al een paar dagen overdag rond Scheveningen en Kijkduin. Onder andere op waarneming kan je hem volgen.
Nadat de opening van Cool Event was afgelopen ben ik nog even gaan kijken of de bultrug zich weer liet zien, maar helaas!
Een prachtig gezicht waren wel al die zware werkwagens, die bezig waren de hopen zand nodig voor de Red Bull Knock Out 2018 weg te werken.
Gevaarlijk werk tussen alle spelende kinderen en volwassenen die keken naar de zee.

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.