Stadsnieuws

Beeld en Geluid sluit de deuren per 1 september

Beeld en Geluid
De schitterende trap van Beeld en Geluid

Beeld en Geluid in Den Haag, museum voor nieuws en journalistiek, voorheen het COMM (Museum voor communicatie), zal per 1 september 2024 de Zeestraat verlaten. De coronacrisis met tegenvallende bezoekersaantallen, het complexe vergunningenstelsel en de gestegen kosten zoals huur en energie maakten een “verantwoorde exploitatie” onmogelijk.
Wie nog van plan is dit museum met toch wel verrassende zaken te bezoeken moet snel zijn: per 1 september sluit de vestiging.

Beeld en Geluid
Het portret van Peter R. de Vries

Beeld en GeluidJammer: alles wat het museum Beeld en Geluid in haar collectie heeft gaat naar Hilversum.
Zou ook het gouden standbeeld van Thomas van der Vlugt naar deze stad gaan? Zou het uberhaupt nog in het Museum voor communicatie staan?
Ik lees op hun site:
Het museum heeft sinds 1929 schatkamers vol prachtige collectiestukken opgebouwd. Deze collectie is sinds 2019 eigendom van Beeld & Geluid en het instituut zal, dankzij de fusie, tot in de eeuwigheid zorg dragen voor deze historische stukken. Met het sluiten van de locatie aan de Zeestraat verhuist de gehele collectie naar Hilversum.

Er zijn nog heel veel interessante activiteiten de komende tijd.
Ook kan je nu een prachtig portret van Peter R. de Vries bewonderen, gemaakt door Jacqueline de Vries.
Deze bezichtiging is gratis. Overigens, je kan meer moois bekijken zonder een kaartje te kopen: bij de ingang staat meer tentoongesteld.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.