computer/internet

Bedrijf je als blogger geen journalistiek?

Er zijn veel mensen, die zich afvragen, of bloggers wel een aanvulling zijn op de reguliere nieuwsgeving.
Er zijn er zelfs die zich heel laatdunkend uitlaten over dit medium (ik noem geen namen, maar het gaat onder andere om iemand van deze “echte krant”).
Toch “lachte ik vandaag even in mijn vuistje”, al heb ik naderhand te horen gekregen, dat verkoop onder voorwaarden misschien wel mogelijk was, als het maar blijft behouden zoals het is (via de HSP).
Maar na (!) mijn blog noemen zowel de ADHC als Omroep West als Den Haag FM de Akte van Redemptie, die de verkoop van het Malieveld en het Haagse Bos kunnen verhinderen, waar ik al uren eerder over schreef.
En dan te weten, dat het oorspronkelijke artikel over de verkoop al sinds gisteren op het www. staat.
Pas nadat ik mijn blog publiceerde, over twitter ging, kwamen de andere media met dit (zelfde) nieuws.
Kan je dan nog wel blijven beweren, dat bloggers geen journalistiek bedrijven? (Waarbij ik zeker niet wil beweren, dat mijn blog een journalistieke nieuwssite is; er komen alleen berichten op die ik wil en ze zullen ook zeker regelmatig gekleurd zijn door mijn mening).
Maar ik zou bijna(?) denken dat blogs ook als medium in de gaten worden gehouden door de zogenaamde “echte” media.

Please follow and like us:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.