Uncategorized

*Ambachtsgaarde 2

Zoals ik hier al schreef, wordt het hele Ambachtsgaardeplein veranderd.
De Albert Heijn wordt vergroot, en naast de AH worden flatgebouwen met winkels en eronder een grote parkeergarage gebouwd.
Op dit moment zijn ze druk bezig met de aanleg ervan.
De AH is een stuk groter; in januari sluit hij een week zijn deuren, om daarna een stuk grootser te openen.

In december zouden de luifels en gevels van de winkelpanden op het plein en de afsluiting van de portieken (geen overbodige luxe!) van de bovenliggende flats gereed moeten zijn; ik denk dat dat niet meer wordt gehaald. Met de gevels zijn ze nog niet erg ver. Op de foto zie je de enige winkels die al voorzien zijn van een nieuwe pui.

Als dat klaar is, wordt begonnen met de bouw van de appartementen (met de ondergrondse parkeergarage) naast de Albert Heijn. Dat duurt tot eind 2007 (!).
Onder de appartementen komen winkels. Wie daar komt is nog een vraag; wel weet ik dat de bakker die al op het plein is mag blijven .Na maandenlange onzekerheid is deze toezegging gedaan; gelukkig!
Op de foto hieronder zie je de aanvang van de bouw van de parkeergarage waar de appartementen/winkels komen te staan.

Het plein wordt daarna heringericht tot parkeerplaats met nieuwe verlichting en opgesierd met nieuwe bomen. De kapvergunning voor het verwijderen van de huidige (vlierbessen)bomen is reeds aangevraagd. Tussen het parkeerdeel en wandeldeel voor de winkels komt een verhoging waar je kan zitten en waartussen de bestaande bankjes worden geplaatst.
Op dit moment wordt het plein overdags vaak gebruikt als speelplaats voor kinderen. Straks is dat niet meer mogelijk; er is geen ruimte meer voor; “het is een winkelplein”.
Kinderen zullen dan de drukke (onbeschermd door verkeerslichten) Beresteinlaan moeten oversteken naar het Pagepark……..

Tot slot worden misschien appartementen gebouwd op de hoek tegenover de Bruna c.q. postkantoor (ik neem aan op de plaats waar vroeger het houten gebouw van de schoenmaker stond).

Nu de plannen eindelijk ten uitvoer worden gebracht, zullen toekomstige winkeliers een beter bestaansrecht krijgen. Ook de bouw van de woningen in De Gaarde betekent dat er meer mensen zullen komen. De rij huizen op de Vrederustlaan is gereed; op de Gaarde zelf is de bouw aardig gevorderd (zie foto hieronder). Jammer alleen dat de koopsommen zo hoog zijn; nu reeds staan een aantal woningen op de Vrederustlaan alweer te koop.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.