Wijknieuws

Alcoholverbod in de omgeving van Bouwlust/Vrederust

 Persbericht:

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in de wijken Bouwlust en Vrederust een gebied aangewezen waar vanaf 20 juli een alcoholverbod geldt. Deze maatregel is nodig om overlast door het gebruik van alcohol aan te pakken.


In dit gebied is al enige tijd sprake van overlast zoals vechtpartijtjes, winkeldiefstal en intimidatie. Deze overlast wordt onder andere veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik. Een alcoholverbod betekent dat op straat geen alcohol gedronken mag worden. Ook mag men op deze locaties geen aangebroken flessen of blikjes drank zich dragen. Het alcoholverbod geldt voor het gebied gelegen tussen en inclusief de Meppelweg, Dedemsvaartweg, Erasmusweg en de Beresteinlaan.

Een alcoholverbod wordt ingesteld als andere maatregelen, zoals extra politiesurveillances, afspraken met bewoners en ondernemers, de inzet van jongerenwerkers en/of voorlichting niet voldoende zijn om de alcoholgerelateerde overlast weg te nemen. Het verbod biedt de politie extra mogelijkheden om (preventief) op te treden tegen overlast. Doelstelling is de overlast in deze gebieden structureel weg te nemen en de veiligheid te verbeteren, zodat het ingestelde alcoholverbod weer kan komen te vervallen.

Kijk voor meer informatie over alcoholverboden en alle locaties op www.denhaag.nl/veilig.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.